Răuţ, instalat preşedinte la Energia

Clubul Energia Rovinari are un nou preşedinte. Liviu Ţîrcă a fost înlocuit din funcţie cu Laurenţiu Răuţ. Acesta din urmă este fostul antrenor al secţiei de baschet a Energiei în liga a doua şi mai apoi secundul americanului Theo Evans.

Liviu Ţîrcă a rezistat numai un an în funcţia de preşedinte al Energiei după ce fusese instalat în locul lui Ion Surdu. Directorul CEO, Laurenţiu Ciurel, a decis să-l înlocuiască pe Ţîrcă cu Laurenţiu Răuţ, fost antrenor al echipei de baschet în liga a doua.

Schimbare la nivel înalt

Liviu Ţîrcă a eşuat în mandatul de un an de preşedinte al clubului Energia. Sub directa conducere a lui Ţîrcă, secţia de handbal a Energiei a terminat sezonul abia pe locul 8 şi a pierdut încă din primul tur al Cupei României. La secţia de baschet a fost şi mai rău. Energia a încheiat sezonul regulat pe locul 9 şi în loc de play-off, a mers în play-out. Deci eşec pe toate planurile, eşec care i-a fost fatal lui Ţîrcă. Preşedintele certat cu o parte a presei a fost înlocuit din funcţie de directorul principalului finanţator, CEO. Laurenţiu Ciurel l-a instalat în locul lui Ţîrcă pe Laurenţiu Răuţ. Mutarea era oarecum de anticipat de ceva timp, dar surprinde într-un fel pentru că Răuţ vine la conducere direct din postura de antrenor. Rai a condus de pe bancă echipa de baschet a Energiei în liga a doua iar mai apoi a fost secundul lui Theo Evans după promovarea în primul eşalon. În ultimii 3 ani, după instalarea sârbului Nikolic la Energia, Răuţ nu a mai făcut parte din staff-ul tehnic şi s-a ocupat de pregătirea unor grupe de juniori. Acum pare pregătit însă de noua funcţie. „Este o altă provocare și pentru mine, este un post la care acum mai bine de o lună nici nu m-aș fi gândit, dar mi s-a făcut o ofertă din partea domnului Ciurel, am analizat-o și am acceptat. Îmi doresc să facem performanțe cât de mari se poate, atât la baschet cât și la handbal. Sunt încă la început, abia acum încep să mă familiarizez cu atribuțiile unui președinte de club și sper să iasă bine”, a declarat în sportingorj Răuţ, care şi-a intrat deja în rol.

“La handbal nu mă pricep foarte bine, dar asta nu înseamnă că nu mă pricep. Am făcut o facultate de sport și știu ce înseamnă și handbalul. Dar nu am venit aici ca o sperietoare pentru nimeni. Am venit aici pentru că-mi doresc performanță, să umblăm puțin și la ideea de marketing și management. Am un proiect, sper să-l pot pune în practică cu succes.”  Laurenţiu Răuţ

Ce obiective au cele două echipe

Prin această numire, Laurenţiu Răuţ devine practic şef peste cele două secţii sportive ale Energiei, handbal şi baschet. La handbal, preşedinte de secţie rămâne Andrei Maioreanu, iar la baschet Dan Cumpănaşu. Răuţ speră la un sezon mult mai bun decât cel al predecesorului său, Ţîrcă. “Ca antrenor mi-am dorit să fiu cât mai sus, cu Energia am reușit să promovez cu această echipă în prima divizie și-mi doresc să ajungem cât mai repede în primele 4-5 echipe. La baschet e o echipă nou formată, cu doar 1-2 jucători din vechea gardă, cu antrenor nou, iar obiectivul pentru acest an este play-off-ul. Dacă vom ajunge mai sus, cu atât mai bine”, mai spune Răuţ.

“Va trebui să și aducem bani la club, să aducem mai mulți sponsori lângă echipă, să facem replici ale echipamentului pentru suporteri, să avem fotografii pentru autografe, mai multe lucruri pe care vom încerca să le punem la punct.”   Laurenţiu Răuţ

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: