Răuţ pleacă din PNL Gorj, ca să nu fie exclus

Fostul ofiţer de securitate Ion Răuţ a anunţat la finalul şedinţei de alegeri din PNL Gorj că va demisiona din partid, el nefiind de acord cu victoria lui Dian Popescu şi cu modul în care s-au desfăşurat alegerile. El a negat că mai vechiul său amic Laurenţiu Ciurel l-ar fi invitat în PSD Gorj, Ciurel fiind vicepreşedinte în partidul care îl dorea pe Radu Angheloiu în fruntea PNL Gorj. Mai mult, Dian Popescu a declarat că oricum va cere excluderea acestuia din PNL uzând de articolul care interzice ca turnătorii să facă parte din partid. Plecarea lui Răuţ din PNL Gorj semnifică pentru unii politicieni gorjeni că partidul face paşi spre democraţie.

Fost purtător de cuvânt al organizaţiei în ultimii ani, acesta a fost tras pe linie moartă în ultimele luni, mai toţi candidaţii dezicându-se de el, datorită trecutului său şi apartenenţei la structurile de securitate.

Alegerile de sâmbătă din PNL Gorj l-au găsit pe Răuţ de partea viceprimarului Dumitru Modrea, care cu doar 5 voturi a terminat competiţia pe ultimul loc. În discursul pe care l-a avut pe scenă, la microfon, el a precizat că este „şomer şi securistul cel rău al partidului”, după aflarea scorului final, care a consfinţit victoria clară a lui Dian Popescu, Ion Răuţ a precizat că alegerile trebuie contestate pentru că nu au fost corecte.

„Păi eu o să fiu primul plecat din partid că nu o să lucrez cu aşa cineva. O să-mi dau demisia mai mult ca sigur din partid, din orice. Din viaţa politică nu! Mai sunt locuri unde se poate face politică. Nu sunt omul care să mă îndrept eu către cineva, mă va chema probabil cineva!”, a menţionat Răuţ.

Noul preşedinte, Dian Popescu, a declarat că dacă Răuţ nu-şi va da demisia, oricum va fi exclus. „Dl Răuţ este Gică-contra şi, după părerea mea, trebuie exclus din Partidul Naţional Liberal conform statutului, articolul 21. Voi face un referat către Consiliul Naţional Executiv, singurul for statutar ce poate lua o decizie de excludere. În statut există un articol conform căruia foştii ofiţeri de Securitate, turnătorii, dovediţi cu acte, nu pot face parte din PNL. Este ultima declaraţie pe care dl Răuţ o face din poziţia de membru al PNL. Este regretabil că dl Răuţ nu a fost exclus de acum 4-5 luni, când a intrat în vigoare noul statut al PNL”, a precizat noul preşedinte al PNL Gorj.

„Faptul că nu a ieşit Angheloiu e un lucru bun, el s-a colorat prea mult în roşu. Mă aşteptam să câştige Dian Popescu. Demisia lui Răuţ arată că PNL Gorj face paşi într-o direcţie democrată. În ceea ce priveşte o înţelegere cu PNL nu pot să mă pronunţ acum”, a spus democrat liberalul Ionel Manţog.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: