Răuţ: Rezultatele bune impun schimbarea lui Condescu

Ion Răuţ, cel desemnat de CE Oltenia să devină membru AGA la clubul Pandurii, a declarat ieri că tocmai rezultatele bune ale echipei impun schimbarea lui Condescu de la şefia Consiliului de Administraţie. „Aceste rezultate bune obligă la o despărţire a lui Condescu de Club. Cu cât rezultatele vor fi mai bune, cu atât divorţul se cere mai repede”, a spus Răuţ. Preşedintele Marin Condescu a declarat că nu doreşte să mai dea replici la declaraţiile fără sens ale unora de la CE Oltenia. În timp ce Răuţ crede că următoarea AGA va fi în aceste zile, Condescu spune că şedinţa cu pricina se ţine de două ori pe an, următoarea adunare generală ordinară fiind în 2014.

Directorul de resurse umane al CE Oltenia, Ion Răuţ, reprezentant al unităţii în Adunarea Generală a Clubului, spune că Marin Condescu a avut termen până pe 10 august să prezinte situaţia economică a clubului, lucru pe care însă nu l-a făcut. Cu o săptămână şi ceva în urmă a avut loc o şedinţă cu o parte din asociaţi, absent fiind primarul Florin Cârciumaru, plecat în concediu. Condescu şi Răuţ au stat faţă în faţă şi şi-au spus păsurile. După şedinţa la care CEO trebuia reprezentat statutar de directorul general Laurenţiu Ciurel, Ion Răuţ nu a prea avut ce să-i spună şefului său, nereuşind să-şi îndeplinească misiunea de-al schimba pe Condescu nici de această dată. „Trei din cei patru asociaţi ai Clubului ne-am întâlnit pe 3 august, dar pentru că nu am fost toţi şi domnul Condescu nu avea documentele solicitate, am fost de acord cu un răgaz de o săptămână pentru a ne fi prezentate oficial actele pe care le cerem de atâta timp. Acel angajament al dumnealui a fost încălcat şi acum şi cred că aceasta nu este o atitudine de conducător. Nu ştiu dacă sunt ambiţii personale la mijloc sau lucruri necurate la Club, dar pentru noi Condescu nu e Pandurii”, spune Ion Răuţ.

„I-am pus la dispoziţie bilanţul la şase luni chiar în şedinţă. O să-i trimitem toate documentele solicitate pentru că nu avem nimic de ascuns, nu că am avea vreo obligaţie suplimentară”, a spus Condescu, care a menţionat că nu i s-a cerut demisia în şedinţa AGA.

„Performanţele echipei impun schimbarea lui Condescu!”

Greu de crezut ce s-ar fi întâmplat dacă Pandurii era acum pe un loc retrogradabil sau în situaţia Rapidului, dar în condiţiile în care echipa e fruntaşă în clasament, iar prin Europa începe să fie descoperită prin meciurile bune pe care le face, şefii CEO vor schimbarea celui care conduce Clubul. Reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii afirmă că rezultatele bune ale echipei de fotbal din ultima perioadă impun şi mai mult o despărţire a echipei de Marin Condescu, Ion Răuţ declarându-se convins că acest lucru se va întâmpla în perioada următoare.

„Aceste rezultate bune obligă la o despărţire a lui Condescu de Club. Cu cât rezultatele vor fi mai bune, cu atât divorţul se cere mai repede. Noi vom cere o şedinţă pentru a analiza rezultatele economice ale Clubului şi vom propune şi o serie de modificări la Statutul Clubului. Acum suntem patru asociaţi cu drept egal de vot, dar CE Oltenia asigură 97% din finanţare. Unii vin cu banii şi alţii îi cheltuiesc. Aşa nu va mai merge în continuare”, declară Răuţ.

Marin Condescu a explicat din nou că Pandurii este un club organizat în baza Legii asociaţiilor şi fundaţiilor, nu a Legii societăţilor comerciale. „Dacă vor altă formă de organizare, nu au decât să-şi facă. Văd că deocamdată, prin procesele intentate, CE Oltenia vrea să ia bani de la Pandurii, nu să dea. Clubul a avut un grad de autofinanţare de la începutul anului de 85%, iar de acum şi până la sfârşitul anului ne autofinanţăm 100%. Vom avea în continuare parte de sprijinul logistic al Primăriei Târgu Jiu, care are o contribuţie importantă, chiar dacă nu în bani”, a spus Condescu.

Modificări la Statut

Directorul de resurse umane Ion Răuţ susţine că va pleda în viitoarea şedinţă a AGA de la Pandurii pentru modificarea statutului în aşa fel încât contribuţiile financiare ale membrilor asociaţi la Club să fie egale, ca şi în cazul dreptului de vot pe care îl are fiecare dintre aceştia. „Noi am dat anul acesta 3,4 milioane lei. Vă daţi seama dacă dădeau şi ceilalţi trei asociaţi la fel cum era? Ei nu ne mai prind însă din urmă! Pandurii ar avea astfel un buget clar până la sfârşitul anului”, menţionează reprezentantul CE Oltenia în AGA de la Pandurii Târgu Jiu.

Suma menţionată de Răuţ este însă egală cu cea pe care Clubul a achitat-o pentru taxele şi impozitele datorate statului, cheltuielile de la Pandurii fiind de câteva ori mai mari, banii respectivi cu siguranţă neprovenind din zona minieră şi energetică. Clubul a câştigat cu mult mai mult din drepturile de televizare sau din transferul unor jucători.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia solicită schimbarea lui Marin Condescu din fruntea Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Târgu Jiu încă din luna iunie, însă şedinţa în care reprezentanţii administraţiei sperau să realizeze acest deziderat a fost amânată de mai multe ori. Directorul de resurse umane, Ion Răuţ, spune că nici acum nu este clar când va avea loc o nouă şedinţă, el menţionând că spre sfârşitul lunii este posibilă o astfel de întâlnire.

ÎNLOCUITOR

Mihai Prunariu este dorit de şefii din CE Oltenia pe postul lui Condescu. „Dacă va exista această propunere, vă daţi seama că eu nu am refuzat în viaţa mea nicio provocare”, a spus Prunariu la un post local de televiziune. Prunariu este vicepreşedinte PSD Târgu Jiu şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: