Răuţ şi Iliescu, amintiri despre securişti şi comunişti

Ion Răuţ rămâne optimist în privinţa şanselor de a nu fi exclus din PNL, deşi la sfârşitul săptămânii trecute 15 membri ai Biroului Politic al filialei au votat pentru excluderea sa, alţi 11 opunându-se propunerii respective.Răuţ a fost condamnat de vicepreşedintele PNL, Lucian Iliescu, prezent la Gorj vinerea trecută. Acesta îi aminteşte acum lui Iliescu că pe vremuri acesta i-a fost şef.

 Fostul purtător de cuvânt susţine că la Delegaţia Permanentă, programată să aibă loc la sfârşitul săptămânii viitoare, lucrurile ar putea să-i fie mult mai favorabile întrucât nivelul de reprezentare din teritoriu este cu totul altul. „În Biroul Politic sunt reprezentanţi din partea organizaţiilor care l-au susţinut pe Dian Popescu la şefia filialei, dar la Delegaţia Permanentă lucrurile stau aproape invers. Acolo practic votul în defavoarea mea se demultiplică. Nici nu am apucat să vorbesc prin teritoriu cu colegii, să văd cum stau lucrurile. Deocamdată mă gândesc dacă să contest şedinţa de Birou Politic pentru că pe mine nu m-a convocat nimeni, deşi sunt membru. Dacă voi câştiga, ei nu ar mai putea să discute despre excluderea mea în Delegaţia Permanentă”, spune Răuţ.

Iliescu, şeful lui Răuţ

Fostul ofiţer de securitate nu a ezitat ieri să facă declaraţii care să-l bage în colţ pe vicepreşedintele de la nivel central, Lucian Iliescu, prezent vinerea trecută la Gorj la discuţiile despre excluderea lui Răuţ. Iliescu a spus că în PNL nu au ce să caute „asemenea oameni”, referirea fiind făcută strict la trecutul profesional al fostului ofiţer de Securitate. Răuţ vine acum şi dezvăluie că Iliescu nu a fost toată viaţa un liberal get-beget, înainte de 1989 fiind în situaţia de a se număra printre cei care, direct sau indirect, dădeau ordine securiştilor. „A fost membru în Comitetul Central al PCR, ce să spun mai mult de atât-! Ca să plec eu din PNL, domnul Iliescu ar trebui să plece primul, ca să-mi arate drumul. El a afirmat că asemenea oameni nu au ce căuta în PNL, dar în categoria aceasta, de asemenea oameni intră şi el fără probleme. Avem un trecut asemănător, asta e. Abia aştept să-l revăd pe domnul Iliescu şi să-i spun că s-a dus după fenta lui Dian Popescu. Dian a crezut că-i va fi mai uşor, dar de acum încolo meciurile le va juca doar cu mine, pentru că Iliescu nu va fi la Gorj ca să-l ajute mereu. Dacă aş apuca să discut cu domnul Iliescu sigur l-aş convinge că declaraţia sa este una nefericită. Asta e viaţa, mi-a fost şef pe vremuri, în sensul că, înainte de 1989, partidul comanda şi noi executam şi nici acum nu s-au schimbat prea mult lucrurile”, spune Răuţ.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: