Reabilitare de proporții în Peștișani

Liceul din Peștișani, care poartă numele sculptorului Constantin Brâncuși, își va schimba fața în câțiva ani. Printr-un proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, autoritățile vor moderniza și dota liceul cu aproape 17 milioane de lei. Nu va fi modernizată doar unitatea de învățământ, ci și atelierele și internatul. De anul viitor, a mai anunțat primăria, vor fi reluate taberele școlare acasă la Brâncuși.

Este șantier în incinta liceului din Peștișani. Clădirea va fi reabilitată aproape din temelii. „Este o investiție prin PNDL în valoare de 16,9 milioane de lei prin care se modernizează complet. Rămân doar zidurile. Totul se face nou, cu sisteme hightech, încălzire, aer condiționat, internet, sisteme de supraveghere, un radio al liceului. Se schimbă instalațiile sanitare, absolut tot. Vor fi trei terenuri sintetice multisport, se reabilitează o sală de sport”, a anunțat primarul Cosmin Pigui.

Va fi modernizat și căminul din curtea unității de învățământ. Sume importante sunt destinate și obiectivelor sportive. „Se reabilitează internatul care are 48 de camere, fiecare cu trei paturi și baie proprie, cantina se extinde. Efectiv va fi o mare bază educațională aici, la Peștișani, și vom avea multe facilități pentru sport. Vom reînvia, după finalizarea acestei investiții, taberele școlare la Peștișani, care aveau tradiție și, fiind și localitatea lui Brâncuși, fiind și stațiune turistică, abia așteptăm să finalizăm investițiile ca să putem demara taberele școlare, să primim copii din toată țara aici, acasă la Brâncuși”, a mai spus primarul din Peștișani, Cosmin Pigui.

Vizualizări: 2,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: