Reabilitarea pieței din Târgu-Cărbunești, la final

Piața agroalimentară din Târgu-Cărbunești este aproape gata și va fi deschisă în câteva zile. Autorităţile locale au investit în modernizarea clădirii peste 200 de mii de lei, bani din bugetul local. Clădirea a mai fost reabilitată, în urmă cu câțiva ani, dar lucrările au fost făcute de mântuială și se ajunsese în stadiul în care ploua prin acoperiş.

Termenul până la care lucrările trebuie să fie gata este 20 decembrie, însă reabilitarea este aproape de final. Au fost duse tarabele și urmează să fie făcută recepţia. 240 de mii de lei au investit autorităţile pentru ca oamenii care îşi desfăşoară activitatea acolo să nu mai tremure de frig. “A fost un contract în 2011 și, în urma controlului Curții de Conturi, s-a constatat prejudiciu. Anul trecut, a fost făcut un proiect de modernizare a pieței care a ținut cont și de expertiza realizată cu ocazia procesului în care a fost contestată decizia Curții de Conturi, din 2013. Pe baza acestei expertize, am realizat acest proiect”, a explicat primarul Dănuț Birău.

Noua piață își va deschide porțile în câteva zile. „Structura de rezistență a fost realizată conform proiectului. Acoperișul a fost schimbat, cu tablă, cu policarbonat. Exteriorul pieței a fost schimbat, fiind înlocuite geamurile cu termopan. Vor fi 12 standuri în care comercianții își vor desfășura activitatea, iar iarna, când va fi foarte frig afară, vom încerca să punem câteva mese și pe mijloc pentru că este spațiu și pentru ceilalți comercianți, ca să nu mai vândă în frig”, a mai transmis edilul din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 771

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: