Recidivist condamnat la închisoare pentru tâlhărie

Un gorjean care are deja la activ mai multe condamnări s-a mai ales acum cu una după ce, în scurtele perioade în care a fost în libertate a tâlhărit sau a furat fără să îi pese că ajunge din nou după gratii. Constantin Bălan și-a recunoscut faptele în fața magistraților, el fiind condamnat acum pentru tâlhărie și trei furturi calificate, pedeapsa primită fiind de 4 ani și 6 luni. Pedeapsa finală stabilită însă de instanță este ceva mai mare pentru că bărbatul are și celelalte infracțiuni pentru care a mai fost condamnat, el având inclusiv un rest de aproape un an de zile pe care îl avea de executat dintr-o altă pedeapsă privativă de libertate, toate fiind contopite acum într-una singură.

          „Constată concurente toate aceste infracţiuni şi contopeşte pedepsele stabilite prin prezenta sentinţă şi cele stabilite prin sent.pen. nr.2212/10.10.2013,pronunţată ,în dosarul nr. 13632/318/2013, de JUDECĂTORIA TÂRGU JIU , în pedeapsa cea mai grea, aceea de 5 ani şi 6 luni închisoare,pe care ,o sporeşte în temeiul art.34 al.1 lit.b C.p. de la 1969 cu 6 luni,urmând să i se aplice inculpatului Bălan Constantin o pedeapsă rezultantă de 6 ani închisoare . (….)Menţine revocarea dispusă prin sent.pen. nr.2212/10.10.2013,pronunţată ,în dosarul nr. 13632/318/2013, de JUDECĂTORIA TÂRGU JIU a liberării condiţionate din executarea pedepsei de 3 ani şi 9 luni închisoare, aplicată inculpatului Bălan Constantin, prin sentinţa penală nr.1398/2010 a Judecătoriei Tg-Jiu şi contopeşte restul neexecutat de 333 zile cu pedeapsa stabilită prin prezenta sentinţă, în pedeapsa cea mai grea, aceea de 6 ani închisoare, ce se va executa”, a decis Judecătoria Târgu Jiu, verdictul de acum nefiind unul definitiv.

          În același timp, inculpatul a fost obligat de magistrați să își despăgubească victimele. „Obligă în solidar inculpatul să plătească părţii civile Costoiu Alexandru Cosmin suma de 400 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale constând în contravaloarea bunurilor sustrase,iar părţii civile Ţuculescu Ileana suma de 800 lei cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune materiale constând în contravaloarea bunurilor sustrase. Obligă inculpatul la 1500 lei cheltuieli judiciare ,din care 1000 lei în faza de urmărire penală din care onorariile de 200 de lei în faza de urmărire penală şi 100 de lei în faza de judecată ale apărătorilor din oficiu rămân în sarcina statului”, se mai arată în decizia instanței.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: