Record de cititori la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell”

Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” a fost luată cu asalt, după sărbători, de gorjenii pasionaţi de lectură. Peste 3.500 de persoane au trecut pragul instituţiei, săptămâna trecută. Sâmbătă, zeci de cititori s-au perindat  pe la uşile bibliotecii în speranţa că vor avea acces la sala de lectură. Din cauza numărului mic de angajaţi, biblioteca va fi închisă în fiecare sfârşit de săptămână. Tot din lipsa fondurilor conducerea instituţiei va reduce numărul de abonamente la ziare şi reviste.

Peste 3500 de cititori au trecut pragul Bibliotecii Judeţene “Christian Tell” din Târgu Jiu în primele zile ale acestui an. Sălile de lectură, deschise de săptămâna trecută, au devenit neîncăpătoare pentru gorjeni. “Setea de lectură de după sărbători şi-a spus cuvântul. Începând de luni şi până vineri am înregistrat o frecvenţă medie de 733 de cititori/zi. De asemenea s-au înscris 1404 cititori şi s-au difuzat un număr de 5626 de volume. Săptămâna trecută am depăşit media anuală de cititori. Până în momentul de faţă s-au înregistat 500-550 de cititori/zi”, a declarat Alexandra Andrei, directorul Bibliotecii Judeţene “Christian Tell”. Cei mai mulţi dintre cititori sunt tineri şi pensionari. În această perioadă, sala de lectură este frecventată de oamenii de afaceri din judeţ şi din afara judeţului care se află în trecere prin Târgu Jiu. Ei vin la bibliotecă pentru a se conecta la internet şi a accesa rapid anumite informaţii.

Bibliotecarii nu mai au program sâmbăta 

În acest an, Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” va fi închisă sâmbăta. “Ştiu că sunt nemulţumiţi cititorii din această cauză dar nu am altă soluţie. Nu sunt bani pentru a-i plăti pe oameni suplimentar. Nu-mi permit nici măcar să le dau libere. Sunt foarte puţini angajaţi, iar pentru o zi lucrată sâmbăta ar trebui să primească două libere, ceea ce ar însemna să închidem de tot biblioteca peste câtva puţin”, a mai precizat Alexandra Andrei.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: