Rectificarea, o gură de aer pentru primarii din Gorj

Direcţia Finanţelor Publice Gorj a efectuat o nouă rectificare bugetară pozitivă. Cele mai mari sume au fost alocate localităţilor Băleşti şi Tismana 1,9 respectiv 1,2 miliarde de lei vechi. Primarii localităţilor respective spun că vor achita datoriile la utilităţi şi vor asfalta drumuri cu aceşti bani.

În urma rectificării bugetare circa 25 de miliarde de lei vechi au fost repartizate către bugetul judeţului şi alte 65 către bugetele locale. „Dintre cele 6.500.000 de lei alocate pentru administraţiile locale 4.069.000 de lei au fost împărţite de către Direcţia de Finanţe Publice, iar restul de către Consiliul Judeţean Gorj. Cele mai mari sume au fost repartizate către primăriile Băleşti – 190.000 de lei şi Tismana 122.000 de lei, iar la polul opus se situează primăriile Dragoteşti, Cîlnic şi Fărcăşeşti care au primit în jur de 1.000 de lei”, a precizat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj.

Banii alocaţi localităţii Băleşti vor fi folosiţi pentru plata facturilor la utilităţi. „Sunt bine veniţi aceşti bani chiar dacă nu sunt foarte mulţi. Vom achita factura la iluminatul public care este de 400 de milioane de lei vechi şi la apă unde avem o datorie de peste 1 miliard lei vechi”, a spus Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

Primarul din Tismana va reabilita drumurile din oraş cu banii primiţi de la Finanţe. „Eu nu am datorii la utilităţi aşa că banii primiţi de la Finanţe îi voi cheltui pentru asfaltarea drumurilor, atât cât sunt”, a spus acesta. Banii vor intra în contul primăriilor până la sfârşitul anului.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: