Recursul în cazul arestării falsificatorilor de carduri se judecă azi

Curtea de Apel Craiova judecă azi recursul făcut de procurorii DIICOT cua urmare a respingerii cererii de către Tribunalul Gorj cu privire la arestarea preventivă a nouă tineri implicaţi într-o reţea de falsificatori de carduri.

Membrii grupării respective au fost reţinuţi iniţial marţea trecută, după o percheziţie de amploare, făcută de 160 de poliţişti la Ploieşti, Bucureşti şi Craiova. Cei în cauză au stat 24 de ore în arestul IPJ Gorj, dar, ulterior, au fost lăsaţi în libertate, un judecător gorjean considerând că nu sunt suficiente probe pentru arestarea preventivă a lor.

Procurorii DIICOT au fost extrem de nemulţumiţi de situaţia creată, motiv pentru care au făcut recurs la sentinţa Tribunalului Gorj. Ancheta respectivă a început cu nouă luni în urmă la Târgu Jiu, după ce un gorjean a reclamat că i-au dispărut banii de pe card. Ulterior, poliţiştii au primit şi alte plângeri similare, după luni de zile de investigaţii reuşind să-i identifice pe cei 9 membri ai reţelei. Aceştia acţionau inclusiv în Spania şi Italia, la domiciliile lor fiind descoperite în timpul percheziţiilor sute de carduri false, aparatură de clonat cardurile şi tot ce aveau nevoie aceştia pentru a goli conturile bancare a mii de oameni. Tinerii reţinuţi în cursul zilei de marţi şi eliberaţi miercuri noaptea sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice. Doi dintre ei au găsiţi vinovaţi e pentru fapte similare în Spania şi Polonia, dar, pentru unul dintre ei, la Gorj judecătorul de caz nu a dispus nici măcar restricţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru 29 de zile, aşa cum s-a întâmplat pentru ceilalţi.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: