Recursul intentat de Călinoiu împotriva angajaţilor, suspendat

Procesul dintre preşedintele Consiliului Judeţean şi angajaţii săi a fost suspendat. Aproximativ 150 de salariaţi şi-au dat şeful în judecată din cauza reducerii sporurilor. După ce Tribunalul Gorj le-a dat câştig de cauză angajaţilor, Ion Călinoiu a atacat decizia instanţelor. Recursul, planificat pentru data de 28 octombrie, a fost amânat, iar procesul a fost suspendat până la primirea răspunsului la o contestaţie făcută împotriva Curţii de Conturi de către Consiliul Judeţean.

Aproximativ 150 de angajaţi l-au dat în judecată pe preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, pentru nerespectarea drepturilor prevăzute în contractele colective de muncă. Oamenii erau nemulţumiţi de faptul că le-au fost tăiate sporurile de fidelitate şi de dispozitiv. Tribunalul Gorj le-a dat câştig de cauză pentru a-şi recăpăta drepturile salariale pentru prima jumătate a acestui an. La puţin timp după obţinerea acestei sentinţe, Curtea de Conturi a efectuat un control în urma căruia s-a încheiat un proces verbal. Potrivit acestuia angajaţii trebuiau să restituie sporurile primite în 2009. “Curtea de Conturi a încheiat procesul verbal fără să ţină cont de decizia judecătorească prin care ne erau recunoscute inclusiv drepturile salariale pentru primele şase luni ale anului în curs. Astfel, a fost contestat procesul verbal al Curţii de Conturi”, a declarat Călin Grădinaru, liderul Sindicatului Funcţionarilor Publici din Consiliul Judeţean.

Procesul depinde de răspunsul la contestaţie

Ion Călinoiu a atacat în instanţă decizia Tribunalului Gorj prin care se dădea câştig de cauză salariaţilor. Recursul, planificat pentru data de 28 octombrie, nu s-a mai judecat procesul fiind suspendat până la primirea răspunsului la contestaţia făcută împotriva Curţii de Conturi. “Curtea de Apel Craiova a suspendat procesul până la primirea răspunsului la contestaţia făcută împotriva procesului verbal întocmit de Curtea de Conturi Gorj. Prin acest proces verbal ni se imputau nişte drepturi prevăzute în contractul colectiv de muncă. Procesul se va relua imediat după primirea răspunsului de la Curtea Centrală de Conturi”, a mai precizat Călin Grădinaru.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: