Reduceri de 14% în bugetul CEO din 2013. De unde se taie?

Reduceri de 14% în bugetul din 2013! Acestea sunt ultimele informații apărute printre membrii de sindicat. Sindicalistul Constantin Mitrescu a declarat că a aflat și el despre această ipoteză, însă până acum administrația nu a deschis acest subiect.

Complexul Energetic Oltenia trebuie să facă, în 2013, reduceri de 14%. Acest lucru nu a fost confirmat de o persoană din administrație, însă lucrurile nu arată bine pentru salariați. În pline discuții pentru un nou contract colectiv de muncă, pe surse apar și tăieri din fondul de salarii. “Nouă, sindicatelor, nu ni s-a spus așa ceva, dar am auzit acest lucru. Că se face o reducere de 14 la sută, dar spun că nu din cheltuielile cu din munca vie, ci de la cheltuielile de exploatare, etc. Așteptăm, dar nu vom permite să fie afectați salariații”, a declarat Constantin Mitrescu.

Nu acceptă salarii mai mari la TESA

Între timp, chiar dacă negocierile sunt în toi, directorul CEO Laurențiu Ciurel a declarat într-o conferinţă de presă că prima dată vor fi uniformizate salariile celor de la TESA, unde ar fi mari discrepanțe.

Sindicatele din Rovinari afirmă că nu acceptă ca salariile celor de la TESA să fie primele uniformizate. “Nu e normal. Dacă facem această uniformizare o facem pentru toată lumea, nu doar pentru unii”, spune Constantin Mitrescu. Acesta este Marin Golea: “Convenisem din vară cu domnul Bălășoiu această majorare de 10%. Domnul Ciurel vrea uniformizarea salariilor salariaților cu funcții de conducere, lucru care nu este admisibil pentru că nu mai respectă coeficientul de ierarhizare. În aceste condiții va fi greu să negocieze cu noi”.

ÎMPOTRIVĂ

Referitor la disponibilizări, Golea spune c-ar fi bine ca Ordonanţa 116 să fie extinsă şi-n 2013. „Ne vom opune programelor de restructurare care nu oferă o protecţie reală. Ideea ar fi, şi sunt oameni care-şi doresc asta, să plece acasă salariaţii care mai au un an sau doi până la pensie”, a afirmat liderul la Radio Infinit.

Vizualizări: 197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: