Reduceri de personal la Centrul Maternal

Reducerile de personal care urmează să fie făcute pentru diminuarea cheltuielilor financiare pun sub semnul întrebării funcţionarea la parametri normali a Complexului de Servicii Alternative la Protecţia Rezidenţială (CSAPR) Târgu-Jiu. <-xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Gheorghe Milosteanu, directorul instituţiei, precizează, că în prezent, îşi desfăşoară activitatea cu 29 de angajaţi, dintre care e posibil să rămână doar 19: „Când au adoptat Hotărârea de Guvern 23/2010 privind standardele de cost la serviciile sociale, nu s-au gândit că ne este imposibil să facem ce ni se cere, adică să avem în continuare servicii de calitate, dar cu cheltuieli minime. Adică o lege ne obligă să avem oameni de pază permanent, iar alta să renunţăm la ei; atunci, noi pe care s-o respectăm-” Acesta mai consideră că acutizarea problemelor economice şi a sărăciei va contribui la creşterea numărului persoanelor cu comportament deviat, şi implicit, a celor care vor solicita adăpostul instituţiei. În condiţiile unei viitoare reduceri de personal, primii vizaţi sunt angajaţii care contribuie cel mai puţin la funcţionarea instituţiei, respectiv cei cu probleme de sănătate.

Milosteanu precizează că ar avea nevoie de mai mulţi angajaţi la unele compartimente şi nicidecum să reducă numărul lor. La nivelul instituţiei există deja 4 posturi vacante de ceva timp, care au fost însă blocate, respectiv 2 de paznici şi 2 de infirmiere. Astfel, mâncarea pentru cei aproximativ 30 de beneficiari ai Centrului care servesc zilnic masa la cantină, este pregătită de o singură persoană care trebuie să fie ajutată la îndeletnicirile gospodăreşti şi de ceilalţi angajaţi. Milosteanu se plânge de faptul că activitatea instituţiei stă se năruie, dacă vor nevoiţi să facă reduceri însemnate de personal: „Îmi pare rău c-am muncit atât să realizăm aceste activităţi pentru a-i ajuta pe cei nevoiaşi, iar acum toată munca noastră se duce pe apa sâmbetei”.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: