Reduceri de personal la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Gorj

Nu doar primăriile vor intra într-un aspru proces de reorganizare ci şi Direcţia de Evidenţă a Persoanelor Gorj de unde vor pleca mai bine de zece angajaţi. Toate serviciile publice de evidenţă a populaţiei vor funcţiona cu câte trei angajaţi, excepţie făcând Municipiul Târgu Jiu care va păstra 15 angajaţi.

Locuitorii de la comune vor întâmpina reale probleme odată cu această reorganizare deoarece, practic vor trebui să aştepte extrem de mult pentru realizarea actelor de identitate. Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Gorj, Doinel Popescu, cetăţenii vor întâmpina dificultăţi majore odată cu aplicarea ordonanţei cu atât mai mult cu cât în luna august se înregistrează cel mai mare aflux de cetăţeni veniţi din străinătate pentru punerea la punct a actelor. „Ştim cu toţii că în luna august cei mai mulţi gorjeni se întorc acasă şi profită de timp pentru a-şi mai rezolva cu actele. Cu un număr aşa de mic de angajaţi, serviciile publice din oraşe nu vor mai putea deservi populaţia de la comune. Vom avea dificultăţi majore în sprijinirea populaţiei”, a declarat Doinel Popescu, directorul Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Personelor.

Odată cu aplicarea ordonanţei, la nivelul judeţului Gorj, serviciile publice organizate în Motru, Târgu Cărbuneşti, Rovinari, Novaci, Turceni şi Bumbeşti Jiu rămân doar cu trei posturi fiecare. „Cel mai bun exemplu în acest sens este Târgu Cărbuneşti care are în prezent opt posturi ocupate şi deserveşte oraşul Cărbuneşti şi Ţicleni şi alte 22 de comune. Vă daţi seama cum o să facă faţă trei angajaţi care vor rămâne la 68.605 persoane din toate localităţile. Şi cu opt posturi şi era o problemă, dar acum”, a declarat Doinel Popescu.

Oraşele Motru, Rovinari şi Novaci vor trebui să reducă opt, patru şi respectiv un post în timp ce Turceni şi Bumbeşti Jiu nu vor mai reduce pentru că oricum funcţionează cu câte trei angajaţi.

Nici Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor nu va scăpa de reorganizare. Aceasta se va transforma în Serviciul Local de Evidenţă a Persoanelor coordonat de Direcţia Judeţeană şi subordonat Primăriei Municipiului Târgu Jiu. „În prezent direcţia locală funcţionează cu 23 de angajaţi din care vor mai rămâne doar 15 începând cu 16 august. Noi vom încerca să deservim cetăţenii însă trebuie să recunosc că va fi extrem de greu”, a adăugat Doinel Popescu.

Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor nu va trebui să facă disponibilizări pentru că deşi organigrama prevedea 40 de posturi, aceasta nu a funcţionat niciodată cu mai mult de 23 de angajaţi, numărul maxim în urma aplicării ordonanţei fiind de 25 de posturi.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: