Reduceri de salarii între 5 şi 25 % la Pandurii

Retrogradarea în Liga a II-a a echipei Pandurii are şi urmări în bugetul jucătorilor clubului. Aceştia vor avea diminuate drepturile pe anul în curs  de la 5 la  25% în funcţie de aportul adus la jocul echipei. Conducerea a analizat prestaţia fiecărui jucător pe baza aportului pe care aceştia l-au adus, funcţie de minutele jucate şi de raportul întocmit de antrenor. Tuturor jucătorilor li s-a adus la cunoştinţă la final sancţiunile stabilite, urmând să se meargă până la rezilierea contractelor cu aceştia.

La sediul clubului Pandurii a avut loc ieri o şedinţă de analiză a activităţii pentru sezonul recent încheiat, şedinţă la care au luat parte toţi jucătorii şi antrenorul Florin Bejinaru. Cu această ocazie jucătorilor li s-au adus la cunoştinţă o serie de sancţiuni aplicate în urma retrogradării în Liga a II-a, acestea fiind prevăzute în Regulamentul de Ordine Interioară.

Discuţii cu Consiliul de Administraţie

Încă de la primele ore ale dimineţii jucătorii reveniţi ieri la Târgu Jiu au fost prezenţi la club pentru analiza activităţii din acest sezon, purtând o serie de discuţii cu membrii Consiliului de Administraţie. „Am avut azi o întâlnire între Consiliul de Administraţie şi lotul echipei şi antrenorul secund Bejinaru, ocazie cu care s-au comunicat măsurile care se iau în conformitate cu Regulamentul de Ordine Interioară şi convenţiile civile pe care le au fiecare privind neîndeplinirea criteriului sportiv. Din punct de vedere administrativ noi, clubul Pandurii, ne-am făcut datoria şi am asigurat condiţiile necesare pentru a juca în Liga I. Nemaivând probleme administrative cu rămânerea în prima ligă avem acum problemele sportive pentru că jucătorii nu şi-au îndeplinit obiectivul”, a explicat preşedintele Marin Condescu, precizând că echipa a avut ca obiectiv de performanţă iniţial locurile 6-8, dar apoi s-a ajuns la salvarea de la retrogradare: „Obiectivul nostru de performanţă pentru acest sezon a fost  unul din locurile 6-8 stabilit la începutul campionatului. În iarnă am avut o altă discuţie şi am spus că până la locurile 6-10 nu vom da primele de joc până nu se reintră în obiectiv, respectiv locurile 6-8. Neîndeplinirea obiectivului duce la sancţionarea cu 5% a drepturilor din anul în curs”.

Diminuări de salarii până la 25%

Pentru că au retrogradat în liga a II-a jucătorii de la Pandurii vor avea reduceri salariale între 5 şi 25 % funcţie de aportul adus la jocuri: „Retrogradarea din punct de vedere sportiv dă posibilitatea clubului să reducă cu până la 25%, ca şi sancţiune, din drepturile salariale din anul respectiv”, a explicat preşedintele situaţia creată şi măsurile care s-au luat. În funcţie de aportul adus la joc, de minute jucate, de disciplina de care a dat dovadă fiecare jucător, în conformitate cu statul şi regulamentul clubului, toţi jucătorii au fost convocaţi la întâlnire şi s-au purtat discuţii individuale cu ei iar fiecăruia i s-a comunicat măsura disciplinară luată având în vedere neîndeplinirea obiectivului şi retrogradarea după criteriul sportiv. În funcţie de aceste elemente au fost sancţionaţi fiecare cu sume cuprinse între 5 şi 25%, preşedintele explicând că în cazul celor care au dat un randament bun, cum e cazul portarilor şi al apărării unde Pandurii a stat mai bine, sancţiunile au fost minime, de doar 5 %.

Se anunţă şi rezilieri de contracte

Diminuările salariale nu sunt singurele măsuri ce se vor lua în acest caz, putându-se rezilia chiar contracte dacă se va decide că unii dintre jucători nu pot da randament la echipă. Clubul Pandurii are posibilitatea, conform ROI,  de a rezilia unilateral contractele cu jucătorii care nu au confirmat sau nu s-au adaptat la echipă: „În perioada următoare, tot din cauza neîndeplinirii criteriului sportiv, clubul are posibilitatea să renunţe unilateral la jucătorii care nu au confirmat sau nu şi-au adus aportul în sezonul 2009-2010 la îndeplinirea obiectivului. Cum la fel şi jucătorii, dacă eram retrogradaţi pe criteriu administrativ, neprimind licenţa,  aveau posibilitatea să opteze între a rămâne sau a pleca la altă echipă”.

După şedinţa de analiză de ieri, jucătorii au plecat în vacanţă, urmând ca revenirea la Târgu Jiu să fie stabilită ulterior, funcţie de eşalonul în care va evolua echipa.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: