Reduceri şi plecări de personal la Minprest

Societatea Minprest Serv Rovinari strânge cureaua. Pentru că bugetul de anul acesta alocat de beneficiarul principal, în speță CE Oltenia, este unul redus, conducerea Minprest a luat decizia de a mai renunța la o parte din personal. La 14 salariați nu le-au mai fost prelungite contractele de muncă iar alți 12 au solicitat să nu le mai fie prelungite contractele.

La circa 400 de persoane angajate pe perioadă determinată la Minprest Serv Rovinari le-a expirat Contractul Individual de Muncă (CIM) în data de 29 februarie. Le-au fost prelungite cu încă o lună, până la 31 martie, doar celor care prestează servicii pentru care unitatea a primit buget de la CE Oltenia. Nu la toți salariații le-au fost prelungite contractele, spune Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari. "De exemplu pe zona Motru au plecat 2 de la Lupoaia, 4 de la Roșiuța și 1 de la ELCFU Motru, sunt singurele persoane pe care le mai aveam pe perioadă determinată acolo. Pe Jilț Nord și Jilț Sud au plecat 3 persoane, 2 de pe Nord și 1 de pe Sud. La persoanele respective solicitarea a venit din partea șefului de sector, probabil nu și-au îndeplinit cum trebuie sarcinile de serviciu și la fel s-a întâmplat și pe Roșia, Peșteana și Pinoasa", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari. Societatea mai are la această dată 1293 salariaţi, din care activi circa 1250.

Au renunțat de bunăvoie la locul de muncă
Alți salariați ai Minprest de pe zona Craiova, angajați pe perioadă determinată, au cerut să nu le mai fie reînnoite contractele. "Sunt 12 persoane de la Ișalnița, de la descărcări vagoane, care nu vor să le mai prelungim contractele. Nu știu cum au motivat, nu le place munca. Nouă contractul cu CE Oltenia ne expiră acolo pe 5 martie, și am rămas descoperiți din data de 29 februarie. Acum trebuie să trimitem oameni din Rovinari să lucreze acolo", a mai spus directorul Minprest Serv Rovinari.
Minprest mai are angajați și pe zona Craiova II, 19 persoane, cu care are relații contractuale până la sfârșitul anului.

Vizualizări: 2,082

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: