REGIONALIZAREA (II). Primarul din Drăguţeşti vrea fuziune cu Târgu-Jiu

Primarii gorjeni susţin reorganizarea administrativ teritorială.  Astăzi, ziarul “Pandurul”, vă prezintă viziunea primarului de la Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, în privinţa procesului de reorganizare. Edilul este de părere că cea mai viabilă variantă pentru localitatea pe care o conduce este o fuziune cu municipiul Târgu Jiu, dar nu exclude nici varianta cu oraşul Rovinari.

Comuna Drăguţeşti înregistrează la această dată circa 6000 de locuitori. Există varianta ca această comună să fuzioneze cu celelalte comune învecinate, pentru a forma una singură cu peste 10.000 locuitori care să le cuprindă pe toate. De asemenea, comuna Drăguţeşti mai are alte două variante optime, dat fiind faptul că se află la graniţa cu Târgu Jiu şi cu Rovinari. Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti, spune că nu s-ar alia cu celelalte comune învecinate, varianta optimă din punctul său de vedere ar fi arondarea la municipiul Târgu Jiu. „Trebuie făcută această regionalizare şi mi s-ar părea normal să mă alipesc şi eu la un pol pozitiv cu un buget consistent. Dacă se lipeşte Drăguţeşti de Dăneşti sau nu ştiu ce localitate, ca într-o căsătorie, dacă pleacă la drum doi săraci sunt terminaţi. N-aş fi de acord niciodată, ar fi contra naturii, trebuie să aparţinem şi noi de cineva care e mai puternic. Şi cu Târgu Jiu şi cu Rovinari ar fi bine să fuzionăm, pentru că au un buget consistent. Ca părere personală, ar trebui să ne aliniem la Târgu Jiu pentru că suntem mai aproape decât de Rovinari”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul din Drăguţeşti.

Moşoiu: Doar nu m-a făcut mama primar

Edilul din Drăguţeşti spune că nu ar fi nicio problemă pentru el să renunţe la postul de primar dacă pentru cetăţeni va fi mai bine prin afilierea la un oraş. „Doar nu m-a făcut mama primar. Am un mandat de patru ani, dacă în Drăguţeşti vine o persoană mai competentă, mai bună decât mine, mi-am ridicat pălăria şi vreau să fac şi chef în comuna Drăguţeşti la locaţia mea, cum am făcut înainte de alegerile locale. Vin din sectorul privat, am prima firmă deschisă în Drăguţeşti, am prima franciză pe pantofi Leonardo în România, firme de construcţii, spălătorii, coafură, săli de nunţi, am activităţi, nu mă plâng. Eu zic că politica am făcut-o în interesul cetăţeanului, nu în interesul meu personal”, a spus Vasile Moşoiu.

Moşoiu tinde către zona Ardealului

Primarul din Drăguţeşti, Vasile Moşoiu, mai spune că cea mai bună variantă pentru judeţul Gorj ar fi să facă parte din regiunea care se va constitui la nivelul Ardealului. „De când mă ştiu, nu se mişcă nimic în zona aceasta a Olteniei, fiecare tinde să ajungă mai sus sau să o ducă mai bine. Eu aş tinde către zona Ardealului pentru că acolo am câteva relaţii economice şi este o altă categorie de oameni, cu alte caractere, alte viziuni. Dacă în Gorj dispare mineritul nu avem niciun punct atractiv, investiţii. În Gorj cred că singurele locuri de muncă sunt de vânzători, femei de serviciu pe la Minprest şi directori în companiile de stat, alte locuri disponibile nu sunt”, a comentat primarul Vasile Moşoiu.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: