Regretul pandurilor la final de an

Pandurii sunt incantati de cum a decurs prima parte a sezonului. Trupa lui Grigoras a strans nu mai putin de 30 de puncte in primele 18 etape, record absolut pentru gorjeni. Finalul de an vine insa si cu un mare regret. Egalul cu Ceahlaul i-a coborat pe panduri pe locul 7, fiind depasiti de Otelul si Steaua.

Colecţionari de superlative! Asta au fost pandurii în prima jumătate a sezonului în care i-au impresionat pe toţi cu jocul lor. Artistul şef a fost Grigoraş. I-a găsit pe gorjeni aproape ”morţi” în toamna anului trecut şi le-a redat bucuria de a juca.

Regretul locului 7

Rezultatele pandurilor cu Grigoraș pe bancă s-au văzut imediat. Gorjenii au renunţat să se mai zbată în coada clasamentului şi se luptă acum cu echipele de top. Pandurii au totuși motive să regrete egalul cu Ceahlăul. Au pierdut 2 locuri în clasament, fiind depăşiţi de Steaua şi de campioana Oţelul. Și asta după ce în mare parte din tur au stat în primele 5 locuri, adică acolo unde se simte miros de Europa League. Chiar și așa, de pe locul 7, lupta se va relua la primăvară. ”A fost un tur bun dar se putea și mai bine. După joc eu zic că meritam să fim pe podium. Și toți au aceeași opinie. Arma noastră e uniunea de grup”, spune portughezul Mingote, aflat de 4 ani la Tg Jiu. ”A fost un tur foarte bun, pe un loc bun și sper să continuăm în retur. După cum am jucat, am fi meritat să fim mult mai sus. Important e că jucăm bine”, e de părere și marcatorul unicului gol cu Ceahlăul, Alexandru Maxim.

Căutat de alte echipe-

După rezultatele excelente din 2011, Grigoraș ar putea fi unul din cei mai căutați tehnicieni. Dacă la Steaua situația s-a mai liniștit iar Ilie Stan pare că va continua, pentru Grigoraș ar putea apărea alte variante ca U Cluj sau Astra. La Cluj, Badea e aproape mazilit pentru a doua oară după finalul slab de tur iar ca nume de posibili înlocuitori au apărut Pustai, Rednic sau Grigoraș. Rămâne de văzut pe cine va alege omul cu banii de la U, Florian Walter. La Astra, lucrurile sunt ceva mai clare. Tibor Selymes va fi înlăturat de pe banca ploieștenilor pentru a doua oară în acest sezon. Și acolo se găsește un patron cu buzunarele pline, Ioan Niculae, care va încerca să atragă un antrenor care să ducă Astra în Europa. Grigoraș va rămâne însă cel mai probabil la Târgu Jiu. Aici a primit sprijin și liniște din partea conducerii. A fost înțeles, a fost lăsat să-și pună în practică proiectul, lucru din ce în ce mai rar întâlnit pe la echipele din fotbalul nostru unde se cer rezultate imediate. În plus, Grigoraș s-a atașat foarte mult de jucătorii săi de la Pandurii și ține neapărat să facă performanță alături de aceștia. Desigur șefii vor fi nevoiți să-i facă pe plac și să-i facă transferurile dorite în această pauză de iarnă.

”Vreau să mulțumesc jucătorilor mei, sunt mândru că am lucrat cu ei, a fost un an foarte frumos și foarte bun. Multă sănătate, la mulți ani, sper ca 2012 să fie cel puțin egal cu 2011 prin performanțe”               

Petre Grigoraș, antrenor Pandurii

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: