Relu Ştefănoiu, consiliat de un fost ministru de interne

Omul de afaceri novăcean Relu Ştefănoiu este aproape de a finaliza plângerea pe care o va depune la instanţă pentru a cere despăgubiri materiale statului român pentru anchetele în care a fost târât degeaba în ultimii ani.

Documentul este redactat la cabinetul de avocatură al fostului ministru de interne Ioan Rus, Ştefănoiu declarând de mai mult timp că va apela la cei mai buni specialişti din ţară pentru a câştiga şi această bătălie cu statul român. El vrea să ceară daune pentru zilele în care a fost arestat preventiv în iarna lui 2005, atunci când pe numele său au fost deschise mai multe anchete penale la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, condus la acea vreme de procurorul Emil Moţa.

Metri cubi de documente au fost în dosarele înaintate la instanţele de judecată, dar în niciunul dintre ele nu s-au găsit probe suficiente în baza cărora Ştefănoiu să fie condamnat. Toate instanţele de judecată, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, l-au găsit pe acesta nevinovat, motiv pentru care afaceristul vrea să ceară acum daune, cifra luată în calcul fiind una cu multe zerouri în coadă.

Relu Ştefănoiu a apelat la serviciile lui Ioan Rus în condiţiile în care, într-un alt dosar, cel cu privire la presupusele fraude de la BCR Novaci, a primit o condamnare de doi ani cu suspendare. Ştefănoiu spune că şi aici este nevinovat, lucru pe care vrea să îl demonstreze la recursul care începe astăzi.

PRECEDENT

Într-o situaţie similară se află şi Mariana Văduva, cadrul universitar care într-o altă anchetă a fostului prim-procuror Emil Moţa a fost reţinută pentru 24 de ore sub acuzaţia de luare de mită, dovezile ulterioare din dosarul înaintat la instanţă ducând la achitarea acesteia. Văduva a dat statul în judecată şi a obţinut daune de 50.000 de lei, sentinţa nefiind încă definitivă.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: