Reluarea lucrărilor sistate de pe Jiu, luată în calcul de Hidroelectrica

Conducerea Hidroelectrica analizează ideea reluării lucrărilor de construcţie a Hidrocentralei Bumbeşti Jiu-Livezeni la propunerea şefilor judeţului Gorj. Zilele trecute, Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean, şi prefectul Claudiu Teodorescu s-au întâlnit cu reprezentanţii Hidroelectrica în cadrul unei şedinţe la care a participat şi administratorul judiciar, Remus Borza.

În cadrul întâlnirii s-a adus în discuţie punerea în funcţiune a investiţiilor începute şi abandonate în urmă cu aproximativ doi ani. “Am explicat conducerii Hidroelectrica faptul că investiţia de la Bumbeşti Jiu - Livezeni trebuie reluată. În cazul în care se gândeşte cineva să o conserve s-ar pierde mai mulţi bani decât dacă vor fi continuate lucrările. Lucrările de construire a Hidrocentralei Livezeni au fost abandonate de doi ani de vechea conducere a societăţii de stat. În punctul Dumitra trebuie să înceapă lucrările. Din cauza amânării începerii lucrărilor se înregistrează pierderi mari. De asemenea, vor putea fi asigurate şi locurile de muncă. Mă refer la cele 500-600 de persoane trimise în şomaj”, a declarat Ion Călinoiu.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, problema reluării lucrărilor pe Jiu va fi dezbătută în cadrul şedinţei AGA din data de 31 octombrie.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: