Remus Stamatie, fost secretar al Primăriei Turceni, a cerut clemenţă

Fostul secretar al Primăriei Turceni, Remus Stamatie, îşi aşteaptă sentinţa în procesul de luare de mită pe care îl are pe rol la Tribunalul Gorj. Ieri a fost audiat şi edilul oraşului, Ion Iordache, care a fost pus în încurcătură uneori de avocata Mihaela Greblă.

Primarul din Turceni a apărut ieri în faţa judecătorului Şerban Şarapatin pentru a fi audiat în acest caz, după ce la termenele anterioare absentase. Iordache a fost întrebat despre modalităţile în care Primăria din Turceni încheie contractele cu diferite persoane sau firme, edilul trebuind să ofere amănunte despre procedurile parcurse în astfel de situaţii. Acesta a explicat că o comisie de negociere este formată tot timpul pentru a negocia valoarea contractului, după care Consiliul Local aprobă sau nu propunerile venite dinspre comisia în cauză.         Într-o astfel de comisie a fost membru şi Stamatie înainte de ajunge în spatele gratiilor, avocata acestuia, Mihaela Grebla încercând să afle de la Iordache despre puterile membrilor acestor comisii. Primarul a încercat să explice că "nu ştie" sau nu-şi mai aduce aminte despre comisia lui Stamatie, avocata declarând că refuză să creadă că edilul stă aşa de prost cu memoria şi nu mai ştie nimic. Iordache a reuşit în cele din urmă să dea declaraţiile de rigoare, la final caracterizându-l pe Stamatie ca fiind "un profesionist".

Emoţii mari pentru fostul secretar

Remu Stamatie a fost arestat preventiv la mijlocul verii, în urma flagrantului respectiv, ulterior, o instanţă punându-l în libertate pentru câteva zile, un alt complet de magistraţi dispunând reîncarcerarea sa. Fostul secretar stă din luna iulie în arestul Poliţiei Judeţene, el dând asigurări că nu va mai trece prin Turceni, dacă e nevoie, pentru a fi liber. Stamatie are 59 de ani şi riscă o pedeapsă care să îl ţină după gratii până la pensie. Sentinţa va fi pronunţată în cursul săptămânii viitoare. Stamatie a pledat ieri nevinovat în faţa judecătorului de caz şi a cerut clemenţă din partea instanţei. Apărătorii săi au cerut achitarea lui, pe motiv de faptele de corupţie nu ar exista, lucru cu care reprezentantul Parchetului în acest proces nu a fost de acord. Procurorul de caz a cerut condamnarea lui Stamatie, menţionând că acesta a fost prins în flagrant luând 14.000 de lei de la o fostă juristă a Primăriei, pentru a facilita un contract de asistenţă judiciară între aceasta şi instituţie. "Denunţătoare a sesizat organele de urmărire penală despre solicitările făcute de inculpat, ca membru al comisiei de negociere şi atunci s-a făcut rost de suma de 14.000 de lei, s-au înseriat bancnotele, ulterior inculpatul fiind prins în flagrant, existând şi înregistrări video în acest sens. Pe parcursul cercetărilor a avut o atitudine oscilantă, spunând ba că nu ştie ce-i cu banii, ba că sunt economii din salariu. Dumnealui a pretins şi a primit suma de 14.000 de lei şi de aceea vă solicităm condamnarea inculpatului şi interzicerea unor drepturi civile complementare", a solicitat procurorul de caz.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: