Renunţă la funcţia de director pentru a candida la primărie

Directorii unităţilor de învăţământ din judeţul Gorj se află din nou în atenţia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ). Este vorba despre cei care au susţinut examen pe post în anul 2008 şi le expiră mandatul în luna mai. În timp ce unii dintre aceştia vor să ocupe în continuare funcţiile de conducere, unii renunţă la fotoliul de director pentru a candida la primărie. Gheorghe Păsătoriu, directorul şcolii din Muşeteşti, vrea să ocupe postul de primar, candidând ca independent.

Soarta a şase directori de şcoli din judeţul Gorj va fi decisă în luna mai, când le va expira mandatul. Potrivit conducerii ISJ Gorj, în această situaţie se află Ion Mija de la şcoala din Berleşti, Ion Dobriţescu din Dăneşti, Scurtu Elena de la şcoala din Ioneşti, Eduard Pârvulescu de la Şcoala Generală Nr.1 Motru, Gheorghe Păsătoiu de la Muşeteşti şi Marcel Bălaşa de la Scoarţa. „În funcţie de activitatea pe care au avut-o, unii dintre directori pot rămâne în continuare pe post cu delegaţie, iar unii directori ar putea să părăsească funcţiile”, spune Justin Paralescu, inspectorul şcolar general. Cei care vor să rămână în continuare pe funcţie şi să susţină concurs s-au înscris în Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional din care vor fi selectaţi următorii manageri de şcoli. „M-am înscris în Corpul de Experţi pentru că vreau să particip la concursul de director. Încă nu se ştie când se va organiza acest concurs pentru că nu a apărut metodologia necesară”, menţionează Eduard Pârvulescu, directorul de la Şcoala Generală Nr. 1 Motru. Pe această listă nu apare însă Ion Mija de la Dăneşti şi Gheorghe Păsătoiu de la Mătăsari.

Gheorghe Păsătoiu vrea la primărie

Directorul şcolii din Muşeteşti nu mai vrea să mai ocupe funcţii de conducere la unitatea de învăţământ pentru că are planuri mari. Vrea să candideze la Primăria Muşeteşti în această vară. „Nu mă mai interesează scaunul de director. Mai am un an până la pensionare şi sunt destui copii care vor să îmi ia locul oricând. Voi candida pentru funcţia de primar la alegerile din 10 iunie”, spune Gheorghe Păsătoiu. Deşi se vehicula că Gheorghe Păsătoiu, consilier local al PNL, ar dori să candideze pentru fotoliul de primar din partea PP-DD, acesta spune că va intra în cursă ca independent. „Voi candida ca independent. Am divorţat de PNL pentru că nu voiam să îl subminez e actualul primar, Ion Ciobea. Dacă am şanse e bine, iar dacă nu, e tot bine. E treaba fiecăruia ce vrea să facă. Eu unul vreau să dezvolt învăţământul în zonă, având în vedere experienţa mea de 45 de ani. Vineri o să îmi depun candidatura la Primăria Muşeteşti”, afirmă Gheorghe Păsătoiu.

DIRECTORI

În urma evaluării portofoliilor, au fost declaraţi promovaţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului 291 de profesori, care vor face parte din Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional. Din acest corp vor fi selectaţi următorii directori de şcoli.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: