Reprezintă România la cros montan… cu pregătire pe Dealul Târgului

Clubul Pandurii Târgu Jiu se poate mândri cu patru atleţi selecţionaţi la lotul naţional care va reprezenta România la Campionatul European de cros montan. Este vorba de Laura Popescu la junioare, Alexandru Staicu şi Alin Drondoe la juniori şi Daniel Lungulescu la seniori. Sportivii legitimaţi la CS Pandurii Târgu Jiu şi antrenaţi de Ion Bură şi Viorica Dima, au reuşit în week-end clasări foarte bune la concursul de selecţie pentru lotul naţional de cros montan care a avut loc la Izvorul Mureşului.

Crosul montan ar putea fi un sport în care gorjenii să aibă constant reprezentanţi la loturile naţionale, având în vedere faptul că zona permite pregătirea acestora la munte. În acest week-end patru dintre atleţii clubului Pandurii au reuşit să treacă cu bine de selecţia pentru lotul naţional care a avut loc la Izvorul Mureşului. Cu toate că rezultatele obţinute reprezintă o performanţă majoră, ei urmând să reprezinte România la Campionatele Europene de cros montan care vor avea loc anul acesta în Bulgaria, cei patru atleţi nu au avut parte deloc de pregătire la munte în acest an.

Se duc la Campionatul European de Cros

Muntele nu ar fi foarte departe de Târgu Jiu şi zonele muntoase din Gorj ar fi ideale, după părerea antrenorilor clubului, pentru pregătirea acestui gen de întrecere. Din păcate clubul Pandurii Târgu Jiu nu şi-a permis, din punct de vedere financiar, să organizeze cantonamente montane pentru sportivi şi nici măcar întreceri de verificare a acestora. Cu toate acestea rezultatele au apărut la cros montan şi în condiţiile în care pregătirea de competiţie s-a făcut doar pe dealurile din jurul oraşului iar la concurs s-a plecat fără nici un ban, transportul sportivilor la Izvorul Mureşului fiind achitat la întoarcere iar banii pentru cazarea acestora urmând a fi plătiţi în perioada următoare.

În competiţia rezervată fetelor, Laura Popescu, sportivă antrenată de profesorul Ion Bură şi una dintre cele mai tinere atlete care fac performanţă la Pandurii, s-a clasat pe locul III la junioare I deşi ea este mai mică ca vârstă, fiind încă junioare de categoria a II-a.

La băieţi, tot în proba juniorilor I, Alexandru Staicu a venit pe locul II iar Alin Drondoe, medaliat anul trecut cu argint la Campionatele Naţionale de cros montan, a venit pe locul III, ambii fiind cooptaţi în lotul naţional.  La seniori atletul Daniel Lungulescu a ocupat locul IV în clasamentul final urmând să facă parte şi el din lotul naţionale de seniori al României.

Campionatele Europene de cros montan vor avea loc în perioada 4- 5 iulie în Bulgaria,  la Sapareva Banya, acolo unde gorjenii au şanse la medalii cu echipele României din care fac parte. Înainte de aceste campionate însă sportivii de la Pandurii vor merge totuşi într-un cantonament montan la Piatra Arsă, acolo unde se pregătesc de regulă loturile naţionale de atletism.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: