Restanţele la credite, în creştere

Controale anti-incendiu în şcoli

Şcolile din judeţul Gorj sunt verificate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă privind normele de apărare împotriva incendiilor. Tot cu această ocazie cadrele didactice şi elevii vor fi instruiţi asupra modului în care să se comporte în caz de incendiu. (A.A.)

Restanţele la credite, în creştere

Gorjenii au înregistrat în luna iulie restanţe la credite de 62,6 milioane lei, acestea fiind în creştere faţă de luna anterioară, când totalul creditelor restante se ridica la 60,8 lei. Cele mai multe împrumuturi sunt contractate pentru consum şi locuinţe. (A.A.)

Pregătiri pentru iarnă, la Rânca

Primele pregătiri pentru iarnă a Staţiunii Rânca se demarează începând din această săptămână. Mâine dimineaţă se întâlnesc la Rânca reprezentanţii Consiliului Judeţean, ai Prefecturii, Poliţiei, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Sanitare şi CEZ pentru a stabili atribuţiile fiecărei instituţii în vederea activităţii din staţiune în sezonul rece. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va aduce la Novaci o maşină de intervenţie foarte performantă, pentru a evita pagube majore.(D.M.)

Societăţi amendate

Comisarii Gărzii Financiare Gorj au amendat două societăţi comerciale din cauză că au depăşit plafonul zilnic maxim de plăţi în numerar. Plăţile efectuate între persoanele juridice nu trebuie să depăşească 5000 lei/zi, însă societăţile respective au depăşit plafonul cu câte 3000 lei. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de câte 5000 lei pentru fiecare. (D.M.)

Magazinele, în atenţia inspectorilor veterinari

Inspectorii sanitar-veterinari au verificat peste 60 de unităţi de alimentaţie publică din Târgu Jiu şi din judeţ. În urma controalelor efectuate, un magazin din Târgu Jiu, unul din Târgu Cărbuneşti şi alte două din Licurici au fost sancţionate din cauza nerespectării condiţiilor de igienă. Valoarea amenzilor aplicate s-a ridicat la circa 3 800 lei. (D.M.) 

       

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: