Resturile de la un supermarket, în casele târgujienilor din 9 Mai

Reţeaua de canalizarea i-a adus în pragul disperării pe locatarii blocurilor arondate Asociaţiei 56 din Târgu Jiu. Oamenii susţin că au ajuns să nu mai poată sta în casă din cauza mirosului foarte urât care le intră in apartamente şi, mai mult decât atât,  cei care stau la parter se trezesc adesea cu locuinţele inundate de apa care iese din toalete atunci când reţeaua se înfundă. Ei au făcut nenumărate demersuri atât la primărie, cât şi la Aparegio, însă în zadar.

De peste trei ani, locatarii asociaţiei 56 din Târgu-Jiu fac potecă pe la primăria municipiului, cerând sprijinul autorităţilor locale. Oamenii spun că totul a început atunci când la reţeaua lor de canalizare au fost racordate un supermarket şi un restaurant, situate în apropiere. Suprasolicitată, canalizarea nu face faţă. Din două în două zile reţeaua de canalizare se înfundă, iar apartamentele sunt invadate de un miros insuportabil. Frecvent, locatarii de la parter se trezesc cu apa şi resturi care ies pe gura toaletelor. ”Sâmbătă nu am putut pleca de acasă pentru că mă puteam trezi cu apartamentul inundat. Permanent pe gura toaletei ieşea apă şi resturi. Vă daţi seama ce a fost acolo. Şi nu doar asta. Dacă nu iasă apa e mirosul. Nu putem sta în case când se înfundă canalizarea, iar acest lucru se petrece cam la două zile. De trei ani vă spun sincer că m-am săturat”, susţine o locatară.

 Preşedintele asociaţiei 56 a depus nenumărate sesizări la primărie, iar acum se strâng semnături de la toate cele 150 de unităţi locative pentru a fi depuse la primărie. „Trei ani de zile am făcut sesizări la primărie şi la Aparegio. Că plouă că nu plouă se înfundă permanent. Din nou strângem semnături pentru a le depune la primărie. Din nou în audienţă, ca şi anul trecut ca şi acum doi ani. Acelaşi lucru”, susţine Octavian Şantia, preşedintele As. 56.

RĂSPUNS

Reprezentanţii primăriei spun că nu intră în competenta lor remedierea situaţiei. Conducerea Aparegio susţine că frecvent se intervine pentru desfundarea canalizării si deocamdată nu se pune problema să fie schimbate conductele. „Noi am făcut câteva lucrări în zonă, iar în continuare, pe porţiunea cu probleme se intervine permanent”, susţine Ilie Vlădescu, director tehnic SC Aparegio.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: