Reţeaua de apă a comunei Turcineşti, preluată de Aparegio

Primăria comunei Turcineşti a solicitat aderarea la Asociaţia Intercomunitară de Apă (ADIA), pentru ca reţeaua de alimentare cu apă să fie preluată de SC Aparegio. Conducerea societăţii, care până acum asigura furnizarea apei potabile doar la nivelul oraşelor din judeţul Gorj, spune că va prelua sistemul imediat ce va fi finalizată studierea dosarului.

SC Aparegio urmează să preia sistemul de alimentare cu apă al comunei Turcineşti. Primarul Vasile Gogălniceanu a solicitat aderarea la Asociaţia Intercomunitară de Apă (ADIA), deşi până acum nu au fost clarificate problemele iscate din cauza recepţiei lucrărilor. “Problemele apărute din cauza recepţiei lucrărilor vor fi rezolvate la Curtea de Apel Craiova. Până atunci voi încerca să predau reţeaua de alimentare la SC Aparegio. Oamenii folosesc apa potabilă şi risc să suport cheltuielile din buzunarul meu. Până în momentul de faţă, s-au folosit 29.000 mc de apă. În această perioadă de secetă se înregistrează un consum zilnic de peste 100 mc de apă. În continuare se fac branşamente, la nivelul comunei montându-se până acum peste 70 de apometre”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Satele Horezu şi Rugi, lăsate fără apă

Peste 300 de gospodării din Horezu şi Rugi au rămas fără apă potabilă de mai bine de trei săptămâni. Deşi sunt branşaţi la reţeaua de apă potabilă oamenii sunt nevoiţi să apeleze tot la fântâni din cauza faptului că pompele sistemului s-au defectat. “Pompele s-au defectat din cauza unor persoane rău intenţionate care opreau apa din vane tocmai pentru a demonstra că nu funcţionează sistemul. Pompele sunt trimise la reparat, iar costul reparaţiei depăşeşte 100 de milioane de lei vechi, bani care vor fi suportaţi de către constructor”, a mai precizat Vasile Gogălniceanu.

CONTRACT

Conducerea Aparegio a precizat că sistemul de alimentare cu apă al comunei Turcineşti va fi preluat de către societate. “Comuna Turcineşti este prima comună din Gorj care a solicitat aderarea la ADIA. Până acum Aparegio asigura furnizarea apei potabile doar la nivelul oraşelor din judeţul Gorj. Primăria a depuse toate actele solicitate de către noi. În condiţiile în care dosarul este în regulă şi sistemul funcţionează în condiţii de potabilitate vom prelua reţeaua de alimentare cu apă”, a spus Ion Popescu, directorul Aparegio SA.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: