Reţinut pentru că a prădat o persoană pe ştrand

După aproximativ o oră, de la sesizarea unui furt de bijuterii comis în incinta ştrandului din oraşul Rovinari, poliţiştii din localitate au identificat şi reţinut suspectul infracţiunii. Bijuteriile recuperate de poliţişti, au fost restituite părţii vătămate.
La data de 15 iunie a.c., orele 18:20, Poliţia oraşului Rovinari a fost sesizată de către o tânără de 18 ani, din localitate, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la ştrandul din localitate, persoane necunoscute i-au sustras din geantă o pereche de cercei şi o brăţară, ambele din aur, în valoare de 1.400 lei.
Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că săvârşirea furtului a fost favorizată de neglijenţa părţii vătămate care şi-a lăsat geanta în care îşi pusese bijuteriile, nesupravegheată.
Investigaţiile derulate cu operativitate de poliţiştii din Rovinari, au condus la identificarea şi depistarea suspectului, la aproximativ o oră de la momentul sesizării furtului.
Suspectul, Silviu M.C, de 23 de ani, din Rovinari, Judeţul Gorj, a fost reţinut de poliţişti, pe bază de ordonanţă pe timp de 24 de ore şi a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 16.06.2010, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
Poliţiştii au recuperat bijuteriile şi le-au sustras părţii vătămate. Pentru a nu deveni următoarea victimă, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii vă recomandă:
- nu luaţi cu dumneavoastră bijuterii, obiecte sau alte bunuri de valoare sau sume mari de bani;
- nu lăsaţi telefoane mobile, bagaje, haine pe pătură sau lângă aceasta fără a fi supravegheate;
- dacă sunteţi în grup, nu plecaţi de lângă bunurile personale fără să lăsaţi o persoană să le supravegheze;
- când aţi ajuns la locul de agrement, verificaţi dacă aţi închis autoturismul şi aţi ridicat geamurile acestuia în parcare; nu lăsaţi în interiorul maşinilor, la vedere, bunuri de valoare care pot tenta hoţii.
- În cazul în care totuşi aţi fost victima unei infracţiuni, anunţaţi imediat poliţia la numărul de telefon 112.

Biroul de presa IPJ Gorj

Vizualizări: 71

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: