Revelion după gratii pentru un furt făcut de Crăciun

Trei tineri au ajuns aseară în arestul Poliţiei Judeţene după ce au fost reţinuţi pentru că au furat reţeaua de calculatoare dintr-o şcoală din Bâlteni. Aceştia s-au folosit de o maşină înmatriculată în străinătate, s-au plimbat prin comună până când au fost siguri că nimeni nu-i deranjează şi au dat spargerea dimineaţa pe la 5.00, când chiar şi Moş Crăciun căuta patul.

Autorităţile judeţene puseseră la punct un plan menit să prevină astfel de fapte, numai că hoţii s-au asigurat că poliţiştii care patrulau pe la şcoală şi-au terminat rondul înainte ca  ei să acţioneze.

Furtul a fost dat chiar în noaptea de Crăciun, când hoţii erau convinşi că oamenii legii sunt mai puţin vigilenţi la acest capitol. Aceştia au profitat de faptul că şcoala din Peşteana pe care au atacat-o este mai izolată de restul localităţii şi de postul de Poliţie din comună. Cei trei suspecţi, ajutaţi de un minor care este cercetat în libertate, au furat nu mai puţin de 12 unităţi de calculator şi tot atâtea monitoare de tip LCD, poliţiştii estimând prejudiciul la 30.000 de lei. Hoţii au pierdut un singur cablu, în rest ei reuşind să fure tot laboratorul de informatică al şcolii, pe care l-au înghesuit în maşina unuia dintre ei. Maşina şi calculatoarele au fost duse la Craiova, unde locuieşte capul grupării, este student, acesta intenţionând să vândă la negru obiectele furate. Studentul are 21 de ani şi este din Bâlteni, el fiind ajutat în comiterea furtului de un consătean de-al său, de 19 ani, de un verişor din Lupeni, în vârstă de 15 ani, dar şi de un tânăr de 19 ani, din Ţicleni, care a fost pe post de şofer. Poliţiştii gorjeni au dat de urma calculatoarelor înainte ca hoţii să apuce să le vândă şi aseară acestea au fost aduse la sediul IPJ Gorj, urmând ca azi să fie returnate şcolii din Peşteana, astfel încât săptămâna viitoare, la reluarea cursurilor, elevii să poată să îşi desfăşoare orele de informatică fără probleme. Cei trei suspecţi vor fi prezentaţi azi Parchetului cu propunerea de arestare preventivă, o instanţă de judecată urmând să decidă dacă emite sau nu mandate pe numele lor.

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: