Revocarea lui Ciurel i-a redat vocea lui Căldăruşe

Revocarea lui Laurenţiu Ciurel din funcţia de director al CE Oltenia i-a redat vocea sindicalistului Gabriel Căldăruşe de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO). Liderul care a acceptat fără să spună „pîs” orice decizie luată de administraţia Ciurel, acum se declară îngrijorat de ceea ce se întâmplă în companie şi anunţă proteste.

Problemele sunt legate de neacordarea economiei la fondul de salarii. Căldăruşe a admis la TV Sud că a primit explicaţii cu privire la acest subiect, dar i se par pur „contabile“.

Gabriel Căldăruşe este cel care a acceptat pierderi de aproape 30% pentru salariaţi, renunţarea la prima de vacanţă, la cota de cărbune, la reducerea primei de Crăciun de la 700 la 550 de lei şi altele. Toate acestea au dus la diminuarea fondului de salarii, însă atunci cei de la SMEO s-au făcut că nu văd. „Am primit zeci de telefoane şi oamenii ameninţă cu proteste. Nu s-a mai întâmplat niciodată să primim această sumă sfârşitul unui an. Anul trecut am primit 700 de lei“, a spus el. La concedierile din 1 iunie 2015, liderii SMEO nu au avut nimic de obiectat. „Suntem îngrijoraţi pentru că a spus că va continua programul de eficientizare şi restructurare. A spus foarte clar“, s-a trezit Căldăruşe.

Acesta mai spune că la discuţiile de miercuri sindicaliştii de la Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) au făcut „non-combat“. „Nu am făcut non-combat. Cei de la SMEO sunt arţăgoşi pentru că îl vor pe Ciurel înapoi. Căldăruşe nu va protesta vreodată pentru salariaţi. Stă pe acasă pe la Ciurel mai nou, aşa spun gurile rele. Îi scrie ce trebuie să spună“, a răspuns Constantin Mitrescu. Căldăruşe a comentat la Radio Infinit acuzaţia că stă pe acasă pe la Laurenţiu Ciurel. „Fabulează. Vă spun sincer, indiferent cine m-ar invita acasă m-as duce. Din păcate nu am fost invitat. Fabulaţii. Au o atitudine de non-combat“. Mitrescu spune că, dacă mai era director, alta era atitudinea liderilor SMEO. „Dacă era Ciurel spunea aşa. Nu vă mai dau 550 pentru că v-am dat cotă de cărbune care înseamnă tot 550 de lei şi spunea că nu are aprobat bugetul pentru cărbune şi nu poate da prima de Crăciun. Iar ei acceptau“.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: