Rezultate catastrofale şi la a doua sesiune de bacalaureat

Doar 14,29% din cei 3190 de elevi înscrişi la acest examen au reuşit să obţină notă de trecere, restul fiind declaraţi picaţi. Cele mai mici procente de promovabilitate s-au înregistrat la centrele de examen de la Grupul Şcolar Energetic Turceni, unde doar 24 din 283 elevi au trecut, precum şi la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, unde au luat bacalaureatul doar 30 de candidaţi din 350 elevi prezenţi. Elevii care nu au trecut de acest examen sunt supăraţi că în acest an s-au instalat camere de supraveghere şi nu s-a mai putut copia ca în alţi ani. Cea mai mare medie la acest examen a fost 8,74.

Picaţii de la bac au dat din nou chix. Doar 456 de elevi din Gorj au promovat bacalaureatul în sesiunea de toamnă, din cei 2520 de elevi prezenţi. În procente, au promovat 14,29% din elevii înscrişi şi 18,07% din cei prezenţi. Cel mai rău stau centrele de examen de examen de la Grupul Şcolar Energetic Turceni şi de la Liceul cu Program Sportiv, cu o promovabilitate de 8,48% şi 8,75%. De asemenea, la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” promovabilitatea a fost de 15,73%, la Colegiul Tehnic „Henri Coandă” de 19,13%, la Colegiul Tehnic Motru promovabilitatea este de 19,23%, la Colegiul Tehnic Nr.2 de 22,19%, iar la Colegiul Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu Jiu doar 30% dintre cei prezenţi au promovat.

În funcţie de mediile obţinute, 1826 au primit note sub 5.00, 238 au obţinut medii între 5.00 şi 6.00, 390 de candidaţi au primit între 6.00 şi 7.00, 62 au medii între 7.00 şi 8.00 şi doar patru candidaţi au primit note între 8.00 şi 9.00 în urma celei de-a doua sesiuni. Cea mai mare medie obţinută în această sesiune este de 8,75 şi aparţine unui elev de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru. Contestaţiile depuse vor fi rezolvate într-un centru de evaluare din alt judeţ.

Supăraţi pentru că  nu s-a putut copia

Elevii care au susţinut examenul la Liceul cu Program Sportiv spun că rezultatele sunt dezastruoase pentru că în acest an nu s-a mai putut copia. Aceştia spun că în sălile de clasă s-au simţit mai rău ca la poliţie. „Nu am luat. Un singur elev din clasă a luat.  Nu a fost greu, dar ne-au descurajat camerele. Mai ceva ca la poliţie. Înainte s-a copiat, iar acum nu s-a putut. E logic. Anul trecut se copia. Şi la cartea pe care o facem noi în clasa a XI-a şi a XII-a, două ore pe an... Eu am luat 5.00 la geografie şi 2.00 la matematică”, spune unul dintre elevii respinşi. Candidaţii s-au declarat nemulţumiţi şi de pregătirea pe care o primesc la clasă. „Am luat 2.20 la matematică. A fost greu. Asta e. O să dăm la matematică până o să luăm. Au fost şi camere, ne trebuia foarte multă pregătire, dar să sperăm că o să luăm. Nu s-a putut copia”, mai menţionează una dintre eleve. Nici cei care au luat examenul nu sunt prea entuziasmaţi de rezultate, muţi dintre aceştia dorind să depună contestaţii. „Am luat bacalaureatul. Unii au picat, alţii au luat. Acum depinde şi de subiecte”, spune Lorena Faităr, care a susţinut examenul la Colegiul Tehnic Nr.2 din Târgu Jiu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: