Romanescu, angajat de Chiriac la Agenţia de Şomaj

Romeo Chiriac a fost instalat ieri în fruntea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj în prezenţa subprefectului Marcel Romanescu. Interesant este că, acum ceva ani, actualul subprefect îşi găsea primul loc de muncă la Agenţia de Şomaj, unde a fost angajat de Romeo Chiriac.

Romeo Chiriac a fost numit director al AJOFM Gorj prin ordin al preşedintelui agenţiei, după ce a promovat concursul de ocupare a funcţiei. Chiriac îşi propune în primul rând identificarea mai multor angajatori astfel încât rata şomajului să scadă semnificativ la nivelul judeţului. Acesta a vorbit şi de puncte slabe ale conducerii de până acum. „Nu mi-am dorit să fiu director dar lipsa de reacţie în relaţiile cu presa, cu publicul, relaţii nefireşti, m-au determinat să-mi depun dosarul. De la un timp se formaseră numai bisericuţe, iar eu nu suport bisericuţele, o să încerc să readuc unitatea în această instituţie”,  a declarat Romeo Chiriac, directorul general al AJOFM Gorj.

Reduce programul de lucru cu publicul

Cu o experienţă de 16 ani în instituţie, Chiriac spune că are habar care compartimente mai au nevoie de întăriri aşa că va lucra puţin la partea de organizare. „Suntem 39 de funcţionari şi sunt foarte multe activităţi. Vreau ca fiecare să ştie ce are de făcut. Voi schimba puţin şi programul de lucru cu publicul pentru că la toate celelalte instituţii programul cu publicul este până la ora 14.00 numai la noi e până la 16.30. Aş vrea să pot schimba şi zilele de viză astfel încât omul să nu mai facă drumuri degeaba”, a adăugat Chiriac.

Acesta va face echipă în conducerea AJOFM Gorj cu Maria Danciu, director adjunct. Acesta a promovat şi ea concursul însă nu i-a venit încă ordinul de numire.

ŞOMAJ

Rata şomajului a ajuns în judeţul nostru la o valoare de 6,51 procente, ceea ce înseamnă un număr de 10.003 şomeri.

NOTIFICĂRI

Numărul şomerilor ar putea creşte semnificativ în perioada următoare ca urmare a unor disponibilizări pe care le-a anunţat deja Petrom şi Hidroconstrucţia. Este vorba de aproape 35 de persoane la Petrom şi 278 la Hidroconstrucţia.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: