Romanescu, despre parcările și traficul din Târgu Jiu. Nu sunt bani!

Primarul Marcel Romanescu a explicat la un post de televiziune de ce traficul este încă o mare problemă în Târgu Jiu. Nu sunt bani. Primarul a precizat că sunt proiecte pentru parcări supraterane, un centru de monitorizare a traficului și chiar pasaje subterane pentru pietoni în zona centrală, dar că nu are finanțare pentru acestea.

Una din problemele abordate de primar a fost cea referitoare la parcări. “Lucrăm la un studiu de oportunitate pentru realizarea unei parcări supraterane la Piața Centrală. Mai mult decât atât avem depus un proiect pe PNDL eligibil, dar nefinanțat, cel puțin în prima fază, pentru o parcare cu patru etaje, exact în zona Super 2000, lângă Piața Centrală. Dacă cele două parcări s-ar realiza în următorii doi ani, cred că lucrurile cel puțin pentru zona centrală s-ar rezolva”, a spus Romanescu la Accent TV.

Romanescu și-a arătat disponibilitatea de a realiza un parteneriat public-privat cu orice societate care dorește să realizeze o astfel de parcare. În altă ordine de idei, Romanescu ar vrea o dezbatere publică pe tema parcărilor cu plată în zona centrală din Târgu Jiu. Acesta crede că, dacă toate parcările ar fi cu plată, mulți oameni ar putea să prefere să meargă la serviciu cu mijloacele de transport în comun, cu taxi sau chiar cu bicicleta.

Proiecte multe, bani puțini

Cu privire la realizarea unor pasaje subterane pentru pietoni în zona Colegiului Național Tudor Vladimirescu și în alte zone, Marcel Romanescu a spus că este tot o problemă de finanțare: “Cred că cea mai aglomerată intersecție este cea de la Tudor Vladimirescu. Un astfel de pasaj la normele actuale costă patru – cinci milioane de euro, cu greu am putea finanța un astfel de proiect din bugetul local. Ar însemna să nu mai facem nimic altceva. Ne dorim să facem măcar un pasaj, pe sursă externă de finanțare, și o să vedem cât de mult fluidizează traficul”.

Un alt proiect fără finanțare este cel privind realizarea unui centru de monitorizare a traficului în Târgu Jiu. „Avem în acest moment spațiu într-o centrală dezafectată, dar suntem în căutarea unei finanțări externe pentru acest centru de monitorizare a traficului. Proiectul este realizat, la acest moment problema este finanțarea. Dacă se va deschide o axă de finanțare și pentru așa ceva, vom depune dosarul pentru obținerea banilor”, a spus primarul la Accent TV.

Romanescu a estimat că problemele de trafic ar putea fi rezolvate în câțiva ani, cu condiția să existe surse de finanțare.

Vizualizări: 2,872

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: