Schimbări la vârful Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu

Tiberiu Tătaru a părăsit Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unde era director. Interimatul de trei luni i-a expirat și nu a mai dorit să rămână la conducerea unității spitalicești pentru a evita o incompatibilitate. Directorul economic al spitalului, Gigel Capotă, i-a preluat atribuțiile, până la desemnarea unui nou manager prin concurs.

Tiberiu Tătaru a părăsit Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, unitatea pe care a condus-o în ultimii patru ani. Tătaru este președintele al Colegiului Fizioterapeuților Gorj și s-ar fi aflat în incompatibilitate dacă rămânea și manager. Astfel, spune că a ales meseria în detrimentul funcției. ”Am ales să merg pe partea meseriei, la Colegiul Fizioterapeuților Gorj, pentru că din meserie ieși la pensie, funcțiile sunt trecătoare. Am o oportunitate fantastică cu acest colegiu, vreau să candidez și la nivel național. Nu candidez ca președinte, ci ca vicepreședinte. Chiar vreau să mă ocup de meseria mea mai mult. L-am rugat pe președinte să nu îmi mai prelungească mandatul. Într-un final a fost de acord, inițial nu. Îi mulțumesc pentru asta”, a declarat Tiberiu Tătaru.

Gigel Capotă, directorul economic al unității, va prelua atribuțiile managerului pentru câteva luni. Președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, a comentat plecarea lui Tătaru. ”E decizia dumnealui, îi mulțumesc pentru activitatea depusă și colaborarea pe care am avut-o timp de un an și jumătate. Trebuie să încheiem exercițiul financiar 2017, să facem cum trebuie bugetul pentru 2018, să negociem contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate. În derulare este și concursul care va fi undeva în luna ianuarie-februarie, să vedem cum sunt procedurile”, a explicat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.     

Vizualizări: 1,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: