Romanescu: Dian Popescu nu mă are la suflet

 „Am mai luat sancţiuni, nu îmi este frică”, spune liberalul Marcel Romanescu, după ce liderul PNL Gorj, Dian Popescu, a transmis că îl va penaliza pentru declaraţiile făcute de acesta în presă. Romanescu este de părere că preşedintele organizaţiei judeţene nu îl are la suflet, conflictul dintre cei doi fiind unul mai vechi. Romanescu a mai spus că va rămâne fidel partidului, nefiind interesat să treacă la altă formaţiune politică.

Reporter: Domnul Dian Popescu a spus că vorbiţi prostii. Cum comentaţi această afirmaţie?

Marcel Romanescu: Domnul Dian Popescu spune acum că spun numai prostii. Mă intrigă această situaţie. Putea să spună acest lucru când eram în campanie electorală şi când îl susţineam pe Colegiul 1 Senat. Nu mă deranjează punctul dânsului de vedere. Ştiu că nu mă are la suflet domnul Dian Popescu şi asta nu este o mare problemă. N-am fost niciodată cel mai plăcut membru de partid de către preşedinţii de organizaţie pentru că, în comparaţie cu alţii, am avut curajul întotdeauna, pe argumente, să-mi prezint deschis părerea despre o anumită situaţie.

Rep.: De ce spuneţi că nu vă are la suflet domnul Dian Popescu?

M.R.: Sunt mai multe motive, unele plecate din campania de la alegerile parlamentare, altele plecate din ceea ce se întâmplă în organizaţie. Dânsul nu m-a văzut în partid decât ca o modalitate de a-l susţine în perioada alegerilor parlamentare. Ulterior m-a văzut decât ca adversar, deşi eu mi-am făcut datoria ca membru. Atâta timp cât dânsul m-a propus şi ca şef de campanie şi ca secretar coordonator, adică a doua funcţie din PNL, înseamnă că dânsul trebuie să stabilească când a greşit, atunci când a considerat că pot să fac faţă celor două poziţii importante în cadrul partidului sau acum, când spune că vorbesc prostii.

Rep.: A spus că veţi fi sancţionat pentru declaraţiile pe care le-aţi făcut. În aceste condiţii, luaţi în calcul să plecaţi la alt partid?

M.R.: Vreau să îl anunţ pe domnul Dian Popescu că nu voi pleca de pe partea dreaptă. Voi susţine candidatul care va veni din partea celor două formaţiuni, PNL-PDL. Indiferent de decizia pe care o va lua Dian Popescu în privinţa mea, nu voi pleca nici spre iniţiativa domnului Tăriceanu, nici spre altă formaţiune. Voi rămâne aici şi aştept şi vremuri mai bune în PNL. Am mai luat sancţiuni, nu îmi este frică. Dacă nu sunt de natură penală pot să le primesc cu mare drag pentru că am posibilitatea să le contest la forurile interne ale partidului.

Rep.: Sunt mulţi membri PNL nemulţumiţi de modul în care conduce domnul Dian Popescu organizaţia judeţeană a partidului?

M.R.: O parte dintre ei deja nu mai sunt în PNL, ceea ce mă determină să cred că unul dintre motive care i-a determinat să plece a fost şi modul în care Dian Popescu i-a tratat în perioada în care a fost preşedinte. Unii chiar au spus lucrul acesta.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: