Romanescu şi Vişoianu nu renunţă la lupta politică

Doi dintre perdanţii PDL Gorj în alegerile din 30 noiembrie sunt gata să continue bătălia politică, mai ales că partidul lor se pregăteşte să preia puterea. Marcel Romanescu şi Corneliu Vişoianu se declară decişi să se implice şi pe mai departe în luptele electorale, ambii menţionând că pierderea colegiilor în care au candidat nu reprezintă un punct terminus în cariera lor politică.

Fostul deputat Romanescu este interimar în fruntea PDL Târgu Jiu şi spune că a făcut deja o analiză a organizaţiei municipale, prima concluzie fiind aceea că niciunul dintre cei trei consilieri locali ai filialei nu s-au implicat în campania electorală. Fostul candidat afirmă că doar trei sferturi dintre colegii lui de partid s-au implicat activ şi l-au ajutat în alegeri, ceilalţi urmând să facă obiectul măsurilor pe care Romanescu vrea să le ia la nivel de organizaţie. „Marţi seara am avut o analiză la sediul organizaţiei municipale şi nu pot să mă bucur că peste 70% dintre membrii Biroului Politic s-au implicat total în campania electorală pe colegiile 5 şi 6, care au ţinut de Târgu Jiu. Rezultatele sunt oricum peste aşteptările mele, chiar dacă eu mi-am făcut campania cu organizaţia municipală şi fără implicarea consilierilor municipali pe care îi avem şi care probabil au fost foarte ocupaţi cu alte treburi. Oricum, am obţinut 30%, iar asta nu se putea fără muncă. <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />La Târgu Jiu am pierdut oricum în faţa unui sistem roşu, compus din Primăria oraşului, din Poliţia Comunitară şi, de ce să nu o spunem, şi a comunităţii de rromi, care a votat categoric pentru un anumit candidat”, spune ex-parlamentarul. Acesta afirmă că la viitoarele alegeri nici nu mai vrea să audă de înfrângere a PDL Târgu Jiu la nivel de municipiu în faţa PSD, asta deşi social-democraţii au luat majoritatea voturilor la alegerile din vară, iar Romanescu a refuzat atunci să se arunce în lupta politică împotriva lui Florin Cârciumaru.

Corneliu Vişoianu afirmă şi el că, în ciuda tuturor speculaţiilor, nu se va rupe de Gorj, ci, din contră, se va implica şi mai mult în politica de pe malul Jiului. Fostul candidat din colegiul 5 spune că nu se consideră un perdant şi susţine că scorul obţinut, de aproape 33%, reprezintă doar responsabilitatea sa. Vişoianu declară că implicarea sa în alegerile de pe colegiul Târgu Jiu – Rovinari reprezintă o lecţie din care are multe de învăţat, acesta ţinând să dea asigurări că gorjenii îl vor vedea din ce în ce mai des în mijlocul lor. „Nu mă consider un perdant pentru că PDL are 2 deputaţi şi un senator după venirea mea la Gorj. Nu e o problemă că nu sunt eu pentru că toţi cei aleşi sunt tineri. O să-mi fac şi eu o analiză pe fiecare secţie de votare şi cred că în 2-3 săptămâni o să trag nişte concluzii. Principalul vinovat sunt eu, dar nu vreau să mă hazardez acum în declaraţii. Poate am fost prea corect, poate am mers prea mult pe încredere, oricum este o lecţie pe care am învăţat-o”, spune Vişoianu. De numele acestuia a fost legată în campania electorală posibila construire la Sărdăneşti a unei termocentrale care ar trebui să creeze la nivel de judeţ câteva mii de locuri de muncă.

Vizualizări: 76

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: