Romanescu vs. Vîlceanu

Marcel Romanescu pare că se cere afară din Partidul Naţional Liberal. Primarul din Târgu Jiu este dorit la ALDE, a fost curtat o vreme şi de PSD, aşa că îşi joacă aşii din mânecă. Vrea ori şefia filialei PNL Gorj, ori să fie lăsat să plece. Nu o declară, dar cam asta sugerează acţiunile lui din ultima vreme.

De vreo două săptămâni nu este zi în care Marcel Romanescu să nu zică de blatul ordinar din 2016, când nu a fost lăsat să candideze la Primăria Târgu Jiu. Nu spune clar că Vîlceanu a făcut blatul, dar ştim cu toţii că la el se referă. Preşedintele PNL Gorj se fereşte să răspundă, ba se face că nu ştie exact ce a declarat Romanescu, ba spune că nu intră în subiecte care fac rău partidului.

Romanescu insistă, iar asta îl va obliga la un moment pe Vîlceanu să reacţioneze. În mod evident, Partidul Naţional Liberal Gorj este afectat de conflictul dintre principalii doi lideri, Dan Vîlceanu şi Marcel Romanescu. Dacă Romanescu nu îşi doreşte să plece la alt partid, ar fi bine ori să se oprească din a dezgropa morţii, ori să spună că vrea să fie şef şi să tranşeze problema. Altfel, dacă anul 2020 îi va prinde pe ambii în PNL, declaraţiile de astăzi îi vor afecta pe amândoi.

Să luăm scenariul celălalt, că Romanescu vrea să plece la ALDE. Situaţia este dificilă pentru Vîlceanu, că nici nu îl poate da afară din partid, fără să îşi asume riscuri uriaşe de imagine, nici nu poate pregăti alt candidat pentru 2020. Ca să îl dea afară, Romanescu ar trebui să depăşească o anumită limită în comportament, ceea ce nu face.

S-ar putea astfel să asistăm la un război de uzură, cu doi combatanţi care se străduiesc să nu facă mari greşeli, pentru ca la despărţire să fie celălalt de vină. Din păcate pentru ei, în astfel de situaţii, ambii au de pierdut, dar şi partidul pe lângă ei. PNL ar trebui să fie alternativa la PSD, dar câtă vreme nu transmite în spaţiul public decât aceste frământări permanente, nu poate fi perceput astfel. Păcat că Uniunea Salvaţi România nu este mai activă în Gorj şi că Mişcarea România Împreună nu şi-a făcut apariţia pe malul Jiului, că este mult loc liber pe scena politică, mai ales pe partea dreaptă.

Vizualizări: 522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: