Rupeţi, fraţilor, pisica!

M-am săturat de dansul ăsta permanent dintre Dan Vîlceanu şi Marcel Romanescu, pe de o parte, Florin Cârciumaru şi Mihai Weber, pe de altă parte. În organizaţiile de la Gorj ale PNL şi PSD este o mâncătorie fără precedent, dar niciuna din părţi nu o recunoaşte.

Să începem cu PNL Gorj. Romanescu face tot felul de gafe politice, ba se afişează cu Ponta, ba propune un candidat la europarlamentare cu care nu este clar dacă a vorbit înainte, ba dă apă la moară celor care îl transferă la tot felul de partide. Nu e clar de ce o face, pare că vrea să îl provoace pe Vîlceanu, să declanşeze astfel o luptă pentru şefia organizaţiei. Luptă pe care spune că nu o duce şi nu şi-o doreşte, dar judeţul ăsta este prea mic şi politicienii prea puţin discreţi, ca să îl putem crede.

Vîlceanu are altă tactică. Îşi pune apropiaţii din partid să arunce tot felul de subiecte pe piaţă, să facă tot felul de comentarii prin care să decredibilizeze primarul. Lovitura cea mai mare o aşteptăm în aceste zile, când Vîlceanu ar putea anunţa gorjeanul de pe lista PNL la europarlamentare, un personaj care s-a remarcat prin tot felul de mizerii aruncate în spaţiul public la adresa jurnaliştilor, dar şi care l-a făcut pe Romanescu mascotă şi în multe alte feluri. Un personaj care a făcut ţinte din persoane care într-un fel sau altul criticau activitatea lui Vîlceanu, chiar şi atunci când criticile au fost făcute cu bună credinţă.

La PSD, la fel. M-am săturat să îi tot aud pe Florin Cârciumaru şi Mihai Weber cât de bine colaborează, cum iau ei deciziile împreună, cum s-au înţeles să fie alegeri în partid. Ba că unul face pasul în spate, ba că altul lateral, celălalt în faţă, zici că este un dans care nu se mai termină. Ăilalţi din partid, ce să facă şi ei? Spun şi ei la radio şi la televizor că totul este bine, iar la cafea...

Rupeţi, fraţilor, pisica, pentru că ne-am prins toţi că nu vă înţelegeţi. Ştiţi vorba aia, boală lungă, moarte sigură. Oricum, pentru gorjenii de rând nu contează care dintre voi câştigă, pentru că nouă tot rău ne va fi. Dar poate că atunci când veţi termina cu luptele interne din partide, veţi avea timp să vă gândiţi să faceţi ceva şi pentru oamenii ăia care vă plătesc salariile.

Din păcate, în Gorj, celelalte partide se rezumă la un lider - doi, astfel că alternative nu prea avem.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: