Dacă lumea s-ar duce la referendum...

Mai sunt câteva zile până la un referendum pe care eu personal îl consider inutil. Probabil că, dacă lumea s-ar duce la vot, ar vota majoritar da, adică pentru definirea familiei în Constituţie ca fiind uniunea dintre un bărbat şi o femeie. Întotdeauna majoritarii au crezut că au dreptul să decidă pentru minorităţi şi probabil că aşa s-ar întâmpla şi acum.

Ce nu înţeleg popii şi politicienii care promovează acest referendum este că modificarea Constituţiei nu protejează pe nimeni de nimic. Vor fi mai puţini homosexuali dacă scrie în Constituţie că nu au voie să se căsătorească între ei? Nu. Va creşte natalitatea în România? Nu. Va fi mai multă armonie în familiile tradiţionale? Nu.

Problema societăţii româneşti de astăzi nu este că există bărbaţi care se iubesc cu bărbaţi şi femei care se iubesc cu femei. Dacă aceştia vor să îşi întemeieze o familie, cine suntem noi să ne opunem? Până la urmă, ei oricum trăiesc ca nişte familii, doar că nu au acte şi nu au drepturile care vin cu acestea, cum ar fi pensie de urmaş, dreptul la partaj, la a beneficia de servicii medicale pe asigurarea soţului şi aşa mai departe. Prin faptul că minorităţile sexuale nu au dreptul la acel parteneriat civil pe care îl doresc, doar le interzicem unor oameni nişte drepturi, adică îi discriminăm. Dacă Biserica alege să nu oficieze astfel de căsătorii, este dreptul ei. Dar statul este al tuturor românilor şi trebuie să le ofere acestora drepturi egale.

Are ceva societatea de câştigat din modificarea Constituţiei? Zic unii că scade natalitatea în România din cauza homosexualilor. Oameni buni, natalitatea a scăzut din cu totul alte cauze, pe care nu o să le amintesc aici. Guvernul poate şi trebuie să ia măsuri de stimulare a natalităţii, poate şi trebuie să ia măsuri pentru a ajuta tinerii să îşi întemeieze familii, să aibă posibilitatea de a-şi lua o locuinţă, de a avea job-uri decente. Statul poate şi trebuie să dezvolte sistemul educaţional şi sistemul de sănătate, statul poate şi trebuie să ia o mie de măsuri pentru a sprijini familia. În loc să facă asta, inventează false probleme, ca şi cum ar fi vina minorităţilor sexuale că a scăzut numărul de căsătorii şi numărul de copii.

Surprinzător, am auzit mai mulţi primari din Gorj, atât pesedişti, dar mai ales liberali, că sunt extrem de implicaţi în a mobiliza lumea la vot. Fiecare acţionează potrivit conştiinţei lui şi chiar sunt curioasă câţi oameni vor merge la vot şi cum vor vota. Deocamdată în spaţiul public sunt două curente, acela de a nu merge la vot sau a merge şi a vota „Da”. Cine se duce să voteze „Nu” trebuie să ştie că îi ajută pe cei care vor să limiteze drepturile minorităţilor sexuale să facă cvorumul.

Vizualizări: 837

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: