Români extraordinar de proști

Într-o manifestare grețoasă de patriotism fanfaronic, Antena 3 a făcut un steag al României. Cel mai mare. Întins pe un câmp arid pe care românii cu siguranță ar fi preferat să vadă niște recolte stimulate de Ministerul PC-ist al Agriculturii, drapelul neamului prost ocupă 7 hectare și cântărește 5 tone. Nu mai avem grâu, dar anul ăsta s-a făcut steagul de nu vezi o armată întreagă de călăreți pe cai din cauza lui. Dă-o încolo de pâine! Noi mâncăm patriotism. Și încă bio. Chiar așa, aveți idee cât mai merge drapelul în piață, la țărani? Sper că n-au început și ăia să-l stropească cu te miri ce chimicale.

Despre importanța exagerată acordată de cretini drapelului național am mai discutat. Sunt iconoclast, mi se pare că să vânturi un steag colorat ca să demonstrezi dragostea ta nețărmurită pentru țară e ca și când ai merge pe stradă cu o oală pe cap doar ca să-ți proslăvești iubirea pentru sarmale. Eroii noștri au murit pentru acest steag, spuneți? Greșit. Lipsa de inteligență vă bagă, ca de obicei, logica în gard. E chiar invers, aș zice. Eroii mor pentru libertatea noastră de a face pipi pe steag și, în general, de a face orice nu contravine moralei. Că suntem liberi acum, indiferent de steagul sub care ne proțăpim, este datorită lor, a eroilor, nu datorită lui, a steagului. În plus, mie îmi plac mai mult culorile de pe steagul Franței. Și nici Ungaria nu-l are așa rău.

Această campanie a Antenei 3 cu steagul vine în același timp cu o altă, numită ”Români extraordinari”. Asta ca să vedeți cât de proști își cred ei fanii (cum de altfel și sunt, dacă încă se uită). Așadar, vechiul ”Mari români” nu a fost de ajuns. Se putea și mai mari, și mai populist, și mai penibil. Dar nu cred că Antenele ar trebui să se oprească aici. După ”Români extraordinari” ar trebui să ridice în continuare ștacheta și să organizeze gala ”Români mult mai extraordinari”, apoi ”Români incredibil de extraordinari” și, în fine, evenimentul cel mai elitist, cu un clasament alcătuit după criteriile cele mai draconice: ”Românul prof. dr. Dan Voiculescu”.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: