Contra pleacă de la națională după ce România a primit patru goluri într-o repriză de la Spania

România a primit patru goluri în prima repriză a meciului cu Spania, de pe Wanda Metropolitano, din preliminariile pentru Euro 2020, meci încheiat cu scorul de 5-0. Nu s-a mai întâmplat de 57 de ani ca România să încaseze patru goluri într-o singură repriză și, culmea, tot împotriva Spaniei a fost această „ispravă”.

Tricolorii lui Contra s-au deplasat la Madrid pentru un meci mai mult de vacanță, după ce naţionala a ratat orice șansă de a se califica la Euro 2020 prin preliminarii, iar acest lucru s-a simțit și în atitudinea fotbaliștilor pe teren. Net superiori la capitolul valoare, spaniolii au fost peste români la determinare și atitudine, reușind să marcheze de patru ori în 45+1 de minute.  La finalul reprizei a doua, Spania a marcat cel de-al cincilea gol al meciului, România terminând în genunchi meciul de la Madrid.

Fabian Ruiz a deschis scorul în minutul 8, apoi Gerard Moreno, în minutele 33 și 43, și autogolul lui Rus din minutul 45 au făcut ca tabela să arate 4-0 la pauză pentru Spania, pe Wanda Metropolitano. Tot Spania e ultima echipă care a reușit să-i marcheze patru goluri României într-o repriză, în 1962, pe 1 noiembrie, într-un meci încheiat 6-0 în preliminariile Campionatului European.

România a ratat calificarea la EURO 2020 din preliminariile clasice. „Tricolorii” păstrează o șansă prin barajul din Liga Națiunilor, acolo unde vor întâlni Scoția sau Islanda în semifinale. Tragerea la sorți pentru play-off-ul Ligii Națiunilor va avea loc vineri, 22 noiembrie, de la ora 13:00.

Cosmin Contra a lăsat de înțeles, la finalul înfrângerii usturătoare cu Spania, 0-5, la Madrid, pe Wanda Metropolitano, că va pleca de la echipa națională a României și că decizia a fost luată dinainte de partida contra ibericilor. Selecţionerul a fost extrem de supărat pe atitudinea fotbaliștilor români în duelul cu spaniolii.

La zona mixtă, Cosmin Contra a anunțat, totuși, decizia de a pleca de la naționala României. „Plec de la națională. Vreau să-i mulțumesc domnului Răzvan Burleanu pentru șansa de a fi selecționer. Vreau să cer scuze fanilor că nu am putut face mai mult. Au fost și lucruri bune, au fost pe teren 8 jucători de la U21. Ați văzut diferența. Niciodată nu o să regret că am fost antrenorul echipei naționalei. Cred că meritam un pic mai mult respect din partea anumitor persoane”, a fost anunțul lui „Guriță”.

„Am întâlnit o echipă foarte puternică, am aliniat o echipă destul de tânără. Am încercat să umblu la moralul jucătorilor după meciul cu Suedia, am încercat să-i fac să înțeleagă că meciul acesta este important. Am avut ocazie la 1-0, dacă egalat poate moralul era altul. E o înfrângere foarte dură, nu-mi plac aceste înfrângeri. Chiar dacă zâmbesc, sunt așa de trist încât nu am cuvinte. După un meci cu Spania, chiar dacă e o înfrângere usturătoare… Poate în martie vor arăta altfel. Spania e mult mai bună ca echipa României, dar, la fel ca în meciul cu Suedia, adversarii ne-au bătut și la atitudine. M-am așteptat la o reacție din partea lor, probabil nu s-au concentrat după înfrângerea cu Suedia. Nu sunt supărat din cauza înfrângerii, ci din cauza atitudinii".

Vinovatul principal este antrenorul. N-am reușit să ajung la jucători, să-i fac să înțeleagă importanța jocurilor, să-i fac să înțeleagă că trebuie să facă ceva în plus față de ce-au făcut până acum”, a spus Cosmin Contra, la finalul partidei cu Spania, la Pro X.

Cosmin Contra este selecționerul naționalei României din septembrie 2017 și, cel mai probabil, va pleca. Contractul lui „Guriță” pe banca primei reprezentative expiră în decembrie. În mandatul său, Contra și-a trecut în palmares 12 victorii, 8 egaluri și 5 înfrângeri în palmares.

Vizualizări: 1,025

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: