Romcim, la un pas de o achiziție importantă

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care producătorul de ciment Romcim SA, care deține o staţie de măcinare la Târgu Jiu, intenţionează să preia compania Simbeton SRL.

Romcim activează în domeniul producerii de ciment, agregate, betoane şi elemente prefabricate din beton. Romcim deţine şi operează două fabrici de ciment la Medgidia şi Hoghiz, o staţie de măcinare la Târgu Jiu, precum şi o reţea de terminale de ciment, cariere, balastiere, depozite de agregate, staţii de betoane, staţii producătoare de elemente prefabricate de beton.

Potrivit datelor transmise de Autoritatea de Concurenţă, Romcim este controlată de Grupul CRH, prin intermediul CRH Romania Holdings UK Ltd.

Simbeton SRL este o societate care face parte din Grupul Macon, activă în domeniul producerii şi comercializării de elemente prefabricate din beton. Simbeton deţine o unitate de producţie localizată în Oradea, judeţul Bihor, care dispune de o staţie de betoane.

„În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, a mai Consiliul de Concurenţă.

Anul trecut, Romcim a preluat și Euroagregate SRL, SUT-ICIM SA și IRCA SRL, firme din Brașov din domeniul materialelor de construcții.

Vizualizări: 1,999

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: