Romeo Fantasticul, şeful PRM Bâlteni, în proces cu 10 localnici

PRM şi-a numit ca şef la filiala din Bâlteni un tânăr care se judecă în prezent cu zeci de localnici care îl acuză că le-a ocupat abuziv un drum de acces în pădure. Romeo Ecobici a făcut greva foamei în faţa Prefecturii Gorj în anii trecuţi întrucât era convins că are dreptate în privinţa unui teren pe care dorea să dezvolte o afacere. Acesta şi-a construit localul, dar sătenii l-au reclamat inclusiv la şefii de partid, pe motiv că i-a lăsat fără drumul spre pădure.

Ecobici a protestat zile în şir în faţa Prefecturii Gorj pentru a convinge autorităţile să-i intabuleze 200 de metri pătraţi în satul Peşteana pe care îi cumpărase de la Inspectoratul Teritorial pentru Regim Silvic Vâlcea, de la care a mai achiziţionat, ulterior, 800 de metri pătraţi. Ecobici a construit acolo o minipensiune, dar a fost reclamat de către localnici la Parchet şi instanţe, aceştia susţinând că, de fapt, cu complicitatea unor funcţionari ai statului, le-a fost ocupat un drum de acces spre pădurile lor. Două femei din Peşteana au venit la liderul PRM Gorj, Ion Fugaru, pentru a-i spune acestuia nemulţumirile pe care le au. Fugaru tocmai îl prezenta jurnaliştilor pe Ecobici ca fiind proaspătul şef al PRM Bâlteni, acesta recomandându-le femeilor venite la el să se judece în continuare cu colaboratorul său, dacă sunt convinse că au dreptate.

Nu-i văzut cu ochi buni

"Noi am venit aici, la partidul lui Vadim, că ştiam că el e cu ţăranii, dar văd că nu-i aşa. Ne vedeţi cu pământ pe picioare şi nu ne băgaţi în seamă, nu ţineţi cu noi, cu adevărul. Păi cum o să vă fie de folos omul acesta dacă el se judecă cu tot satul. Cine credeţi că se uită la vorbele lui? Noi vă spunem că el are un unchi inginer topograf şi cu el a făcut o intabulare care nu-i legală şi aşa a putut să ia drumul pe care îl ştie tot satul acolo de zeci de ani. Primăria a fost cea care a pietruit drumul respectiv, iar el l-a luat acum şi ne-a lăsat fără acces la pădurile noastre. Să ne fi lăsat nouă drumul şi nu avea nimeni nimic cu el", au spus ieri femeile venite de la Bâlteni la mai marii PRM Gorj. Liderul organizaţiei, Ion Fugaru, şi-a apărat omul pe care tocmai îl lăuda că "va face şi va drege" în comună, acesta spunându-le femeilor care îl reclamau pe Ecobici să aştepte să vadă ce va decide instanţa de judecată.

La rândul său, Ecobici susţine că are toate actele în regulă şi, din punctul său de vedere, nu există niciun litigiu, el fiind convins că primarul comunei le-ar fi trimis pe cele două femei să-i strice imaginea în faţa şefilor de la Târgu Jiu. "El e în spatele procesului şi cred că nici femeile acestea nu au venit întâmplător la partid. Am avut proces cu dumnealor de dimineaţă la Tribunal şi cred că de asta s-au băgat acum la sediu. Eu am toate actele în regulă, vreau să fac o pensiune frumoasă în comună şi nu mă îngrijorează că mă judec cu zeci de localnici pentru că, în cele din urmă, cred că eu voi câştiga şi asta cred că va fi un avantaj pentru mine", spune fostul grevist al foamei.

Vlădulescu nu-i dă dreptate lui „Romeo Fantasticul“

Primarul din Bâlteni spune că el nu are nicio problemă cu "Romeo Fantasticul", aşa cum i-a spus el lui Ecobici, Vasile Vlădulescu susţinând că modul în care acesta a ocupat terenul, deci şi drumul, reprezintă o problemă din punctul său de vedere. Edilul declară că inclusiv Corpul de Control al Prefecturii s-a interesat de cazul respectiv şi e convins că, atunci când va fi redactat un raport, concluziile nu-i vor fi prea avantajoase lui Ecobici. "Nu am eu nicio treabă cu probleme lui Romeo Fantasticul ăsta, că nici nu ştiu cum îl cheamă. El s-a învăţat cu presa şi că are dreptate mereu de când făcea greva foamei, dar nu cred că lucrurile stau chiar aşa. Oamenii sunt supăraţi toţi pe el, deşi eu i-am spus că îmi doresc şi eu o pensiune frumoasă la noi în comună, la care să putem bea o cafea bună. Chiar mi-am dorit ca el să facă o asemenea investiţie, dar felul în care a ocupat terenul acela, şi mai ales drumul pentru care l-au reclamat oamenii, nu mi se pare în regulă. Vom vedea atunci când Corpul de Control al Prefecturii îşi va prezenta raportul, dar eu vă spun că drumul figurează în evidenţele celor de la Cadastru şi nu putea fi ocupat în mod legal", spune edilul din Bâlteni.

Vizualizări: 305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: