Romii aşteaptă garanţia de la CEO

Complexul Energetic Oltenia trebuie să le înapoieze romilor aproximativ 4 miliarde de lei vechi, bani ce reprezintă garanţia depusă de cele două firme din Meteor şi Obreja pentru a putea participa la licitaţia organizată în vederea vânzării unui pachet de deşeuri ce conţinea de la fier, fontă, inox, cupru, până la tablă, lemn, sticlă sau ulei uzat. Asta după ce licitaţia a fost anulată întrucât nici una din firme nu îndeplinea condiţiile prevăzute în caietul de sarcini.

Romii aşteaptă să-şi recupereze garanţia de la Complexul Energetic Oltenia după ce licitaţia organizată pentru vânzarea unui pachet de deşeuri a fost anulată din cauză că nici una dintre cele două firme din Meteor şi Obreja nu a îndeplinit condiţiile prevăzute în caietul de sarcini. „Trebuie să ne luăm înapoi banii de la CEO pentru că licitaţia s-a anulat. Fiecare firmă a plătit câte o garanţie de circa 2 miliarde de lei vechi. Niciuna nu a îndeplinit o condiţie din caietul de sarcini. Valoarea licitaţiei era de 54 de miliarde de lei vechi şi trebuia să ai rulajul, în ultimii ani, mai mare de 2-3 ori decât valoarea licitată. Este o condiţie grea care a afectat 60-70 de familii din Meteor. Oamenii s-au împrumutat pentru a putea participa la licitaţie”, a declarat Mihai Toma, liderul romilor din Meteor.

Acesta a mai precizat că romii şi-au luat gândul de la această licitaţie în urma căreia ar fi avut de câştigat bani mulţi. „Chiar dacă se va mai organiza această licitaţie, noi nu vom mai participa decât dacă vor scoate aceea condiţie din caietul de sarcini sau dacă vor vinde deşeurile la bucată şi nu la pachet”, a menţionat Mihai Toma.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: