Romii din Târgu Jiu nu-şi plătesc taxele

Cetăţenii municipiului Târgu Jiu înregistrează datorii de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi la Direcţia de Venituri Publice, pentru impozitele neplătite la timp. Cele mai mari sume de recuperat sunt de la romii din cartierele Meteor şi Obreja.

Direcţia de Impozite şi Taxe Locale are de recuperat de la cetăţenii de etnie romă din cartierele Meteor şi Obreja aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Sumele reprezintă datoriile pe care le au romii către bugetul local, reprezentând taxe şi impozite. Pentru a recupera din bani, angajaţii direcţiei merg săptămânal din casă în casă. Cu toate acestea, reuşesc să încaseze doar cel mult 5000 de lei. „Este foarte greu să încasăm restanţe de doi-trei ani. Săptămânal echipele noastre se deplasează în teren, însă nu reuşesc să încaseze mai mult de 5.000 de lei, în cel mai fericit caz”, a declarat Marian Budulan, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

„Mulţi dintre cetăţenii de etnie romă, ar putea beneficia de o reducere de 50%  sau de o scutire de la plata taxelor şi a impozitelor pentru că nu realizează venituri, dar nu vin să-şi depună dosarele. Un astfel de dosar trebuie să conţină: copii după certificatele de naştere şi cărţi de identitate, adeverinţe de la Administraţia Financiară şi de la Registrul Agricol din care să rezulte că nu realizează venituri, precum şi adeverinţe de elev pentru copiii care frecventează o instituţie de învăţământ”, a menţionat Mariana Budulan.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: