Roşia de Amaradia: Şomeri mulţi, dar pretenţioşi!

Autorităţile care se ocupă cu integrarea şomerilor în câmpul muncii s-au deplasat ieri la Roşia de Amaradia pentru a înştiinţa cetăţenii în privinţa locurilor de muncă vacante şi cursurilor de formare profesională. Din cei peste 300 localnici care s-au prezentat la acţiunea AJOFM Gorj, mare parte din ei au făcut cale întoarsă. Se prezentaseră crezând că li se va da un loc de muncă.

Reprezentanţi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj au mers în localitate pentru a le prezenta ofertele de muncă şi programele de formare în alte domenii. Deşi aceştia s-au prezentat în număr mare la acţiunea agenţiei, nu toţi au şi rămas la şedinţă. Oamenii au crezut că cei de la AJOFM Gorj îi vor angaja. „La întâlnire au participat 300 de persoane, numai că au plecat mulţi nemulţumiţi, nu au mai stat, au părăsit şedinţa. Credeau că le oferă locuri de muncă, aşteptau altceva. Cei de la agenţie le-au prezentat oferta locurilor de muncă, dar lor li s-a părut nemulţumitoare, ei vroiau aproape, aveau pretenţii. Nu de aia suntem locul doi la numărul de şomeri, şi asta că se iau în calcul doar cei care ia şomaj, mai sunt încă pe atât care n-au un loc de muncă”, a comentat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

Puţini şomeri au optat pentru cursuri de calificare

Oficial, la şedinţa care s-a desfăşurat la căminul cultural din Roşia de Amaradia, au semnat prezenţa doar o treime din cei interesaţi iniţial. „La informarea de la Roşia de Amaradia au fost prezente 112 persoane, din care 25 s-au înscris la cursuri de formare profesională de sudor, agent de pază, bucătar şi dulgher. A fost prezent şi un agent economic din localitate care vrea să angajeze 15 persoane, timp de şase luni. Am ajuns la discuţii cu el să organizăm un curs de formare pentru silvicultori”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Agentul economic este chiar consilierul local, democrat-liberalul Marinel Drăgan. Nu este prima dată când angajează personal din comună. Consilierul a mai angajat la firma sa şi anul trecut alte 15 persoane, tot în domeniul silviculturii. „Şi anul trecut domnul consilier a angajat persoane din aprilie până în septembrie. El a participat la licitaţii la munte, are speranţe că va câştiga altă licitaţie şi vrea să mai angajeze pentru împăduriri, defrişări, lucrări de fasonare şi exploatare a lemnului”, a precizat Liviu Cotojman, primarul din Roşia de Amaradia.

În luna martie reprezentanţii AJOFM Gorj vor merge la Bengeşti- Ciocadia pentru a informa cetăţenii cu privire la locurile de muncă disponibile şi cursurile de formare profesională organizate de agenţie. În aprilie vor ajunge şi la Cruşeţ.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: