Rotaru: Rămân în PC, dar mă consider autosuspendat din funcţie

Deputatul Răzvan Rotaru nu îl va urma pe Tudor Barbu în PNL, aşa cum a făcut cu câteva luni în urmă când a părăsit PP-DD pentru a se înscrie în PC. Rotaru a precizat că va rămâne în Partidul Conservator, însă se consideră autosuspendat din funcţia de preşedinte executiv al partidului.

Rep.: Domnul Tudor Barbu a trecut la PNL, îl veţi urma?

R.R.: Departe de mine gândul de a pleca din Partidul Conservator. Nu îl voi urma pe Tudor Barbu la PNL. Drumurile noastre s-au separat iremediabil în urmă cu şase luni. De atunci am încetat orice raport de prietenie şi colaborare cu dumnealui. Într-adevăr când am venit în PC am venit împreună. La momentul respectiv am luat împreună decizia de a părăsi PP-DD. Nu ştiu în ce măsură m-a influenţat el, în ce măsură l-am influenţat eu pe dumnealui, dar decizia am luat-o împreună şi ne-am asumat-o la vremea respectivă. Dacă lucrurile nu au mers aşa cum mi-am dorit eu nu a fost vina noastră.

Rep.: În momentul de faţă, în ce relaţii sunteţi cu conducerea organizaţiei judeţene a Partidului Conservator?

R.R.: În nici o relaţie. Rămân în PC, dar mă consider autosuspendat din funcţia de preşedinte executiv. Nu există nici un fel de colaborare. Când am venit în PC, am venit să ajut partidul, dar nu se doreşte acest lucru. Am fost o singură dată în sediu, atunci când a venit ministrul Daniel Constantin. Am fost invitat la o singură şedinţă pe care n-am putut să o onorez. A fost pusă în mod tendenţios, chiar într-o zi de marţi când toată lumea ştie că parlamentarii sunt la Bucureşti. Marţea este votul final, e plen, sunt comisii şi nu aveam cum să fiu în localitate.

Rep.: Se zvoneşte că aţi intenţiona să ocupaţi funcţia de preşedinte PC ocupată de Marius Borcan, în caz contrar ameninţând că veţi trece la PNL. Ce ne puteţi spune în acest sens?

R.R.: Nu am discutat niciodată cu nimeni pentru a ocupa funcţia lui Marius Borcan. Nu am venit în PC pentru a obţine funcţii. Îmi doream să fac o echipă puternică la nivel de judeţ, însă nu poţi să faci dragostea cu de-a sila, asta se numeşte viol. Nu aş apela nicicând la un şantaj pentru că înseamnă că m-aş descalifica.

Rep.: Credeţi că, după ruperea USL, Partidul Conservator ar putea primi funcţiile de conducere deţinute de PNL la instituţiile deconcentrate?

R.R.: Eu niciodată nu voi susţine că doresc o funcţie de conducere la deconcentrate pentru PC. E impropriu, e ilegal ca atunci când închei un protocol să împarţi funcţii. S-a hotărât ca anumite instituţii publice să fie deconcentrate tocmai pentru a nu fi politizate, dar asta se întâmplă din ce în ce mai des în ultima perioadă. A discuta despre funcţii la instituţiile deconcentrate este total greşit.

Rep.: Vă veţi implica în organizarea alegerilor europarlamentare la nivelul PC Gorj?

R.R.: Dacă liderii PC de la nivel central îmi vor cere acest lucru cu siguranţă mă voi implica. La nivel local nu mi s-a cerut sprijinul nici măcar pentru a ajuta organizaţiile din judeţ. În schimb, am o relaţie foarte bună cu conducerea centrală a Partidului Conservator şi mă concentrez pe relaţia de la nivel central, dacă în judeţ nu sunt dorit.   

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: