Rovinărean cercetat pentru deţinere ilegală de armă

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Gorj îl cercetează în stare de libertate pe un tânăr de 21 de ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept” şi ,,contrabandă calificată”.

Pe parcursul investigaţiilor efectuate, la data de 29 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au stabilit că Victor P.C., de 21 ani, din oraşul Rovinari, judeţul Gorj, deţine fără drept o armă neletală (pistol) de tir sportiv cu aer comprimat, supusă autorizării, precum şi 10 bile metalice calibru 4,5 mm (alice).

S-a stabilit că suspectul a achiziţionat arma şi alicele, din străinătate, iar ulterior le-a introdus ilegal în România.

Poliţiştii au ridicat arma neletală şi alicele până la finalizarea cercetărilor, suspectul fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”, faptă prevăzută de art. 136 ind. 1 din Legea nr.295/2004 şi ,,contrabandă calificată’’, faptă prevăzută de art. 271 din Legea nr. 86/2006.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: