Rovinari: Creșă în locul cantinei de ajutor social

O nouă creșă se construiește în orașul Rovinari. Aceasta va avea în jur de 50 de locuri și va fi ridicată în locul cantinei de ajutor social. Singura creșă care este la dispoziția părinților din Rovinari nu face față cererii ridicate. În plus, odată cu vacanța de vară, toate unitățile de învățământ din Rovinari au intrat în reabilitare.

Noua creșă din Rovinari a fost solicitată de părinții care nu au unde să-și lase copiii cât sunt la serviciu. Aceasta va fi gata până la sfârșitul anului. Singura creșă din oraș nu mai are locuri libere. „Grădinița cu program prelungit a fost reabilitată pe fonduri europene, cu o sumă de 1,4 milioane de lei. Urmează să intre celelalte instituții. Lucrăm acum la o creșă pentru că, odată cu venirea investitorilor, părinții copiilor trebuie să meargă la muncă și trebuie să aibă unde să-și lase copiii. Creșa pe care o aveam era subdimensionată. Unde am avut cantina de ajutor social, acolo vom avea o nouă creșă care va avea aproximativ 50 de locuri, după norme europene”, a spus primarul din Rovinari, Robert Filip.

Toate școlile și liceul din Rovinari au intrat în șantier odată cu vacanța copiilor.  „La liceu, în primă fază, vom lucra la baza sportivă, să încercăm să mai facem încă două terenuri de fotbal și unul de tenis. În rest, schimbăm prin clase ce putem, parchet, mai dăm cu lavabilă, îl curățăm să fie în regulă”, a mai explicat Filip. (A.A.)

Vizualizări: 2,535

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: