Rudi Bugă: Îl dăm în judecată pe Bogdan Diaconu

Rudi Bugă este decis să-l cheme în instanţă pe Bogdan Diaconu, după ce acesta l-a dat drept exclus din PRU, alături de şefii altor organizaţii din ţară. Preşedintele PRU Gorj susţine că Bogdan Diaconu nu are calitatea de a exclude pe cineva din partid, întrucât el însuşi a fost exclus din partid, în urma Biroului Permanent Naţional constituit în data de 4 februarie. Bugă îl acuză pe Bogdan Diaconu de faptul că a dispus de banii partidului ca de averea sa personală, din cauza datoriilor sediul central al PRU fiind sigilat.       

Rep.: Aţi fost exclus din PRU, împreună cu fiul dumneavoastră şi alţi şefi de organizaţii din ţară. Cum comentaţi decizia domnului Bogdan Diaconu?

Rudi Bugă: Nu este adevărat, nu se pune problema excluderii, Bogdan Diaconu nu are nicio putere să excludă pe cineva. Bogdan Diaconu a fost demis din funcţia de preşedinte al PRU în urma Biroului Permanent constituit statutar în data de 4 februarie 2017, aşadar nu are nicio calitate pentru a exclude pe cineva din PRU. Eu sunt ales în Conferinţa Judeţeană, iar Robert este vicepreşedinte la nivel naţional, nu are cum să ne excludă aşa de uşor.

Rep.: Domnul Diaconu a semnat un comunicat de presă în care se spune că decizia excluderii a fost luată în Biroul Permanent Naţional din data de 8 februarie...

R.B.: Bogdan Diaconu nu vorbeşte în numele niciunui Birou Permanent pentru că BPN al PRU s-a dezis în majoritatea sa de acţiunile dezastruoase ale lui Bogdan Diaconu. Diaconu a pierdut BPN, a pierdut toţi oamenii din cauza tâmpeniei pe care ne-a servit-o la parlamentare cu Ponta şi toţi oamenii lui din PSD. Cei pe care îi anunţă el ca fiind excluşi, toţi sunt membri BPN, ori un om nu poate fi exclus decât de Biroul Permanent Naţional întrunit, cu majoritate de voturi. Diaconu a făcut un alt BPN cu oamenii pe care i-a vrut el. Am înţeles că miercuri seară a votat unul care-i condamnat, care nu avea voie să fie prin BPN, altul urmărit penal.

Rep.: Se împarte PRU în două tabere?

R.B.: Aşa se pare. Sunt nişte jocuri murdare ale lui, el şi-l aşteaptă pe Victor Ponta în continuare, e problema lui, poate să-l aştepte acasă. Atât şi nimic altceva, el pe mine nu mă mai reprezintă, oamenii mei nu-i mai reprezintă, asta e valabil pentru majoritatea judeţelor, cu excepţia celor pe care i-a adus de la PSD.

Noi, toţi cei aleşi la un Congres democratic, trecut prin Tribunal, am rămas aceiaşi, ne continuăm spălarea imaginii pe care el a avut grijă să ne-o facă praf la parlamentare. La BPN din 4 februarie, unde au fost invitaţi toţi preşedinţii din ţară, tot BPN-ul i-a cerut să se dezică de PSD şi de prietenii lui, gen Sebastian Ghiţă. A spus că nu poate să renunţe, o avea altceva de rezolvat în viaţa privată, dar asta-i treaba lui. Pe noi să ne lase să ne continuăm munca. Toţi cei excluşi suntem cei care au obţinut cele mai bune rezultate din ţară. Diaconu a pierdut comunicarea cu partidul.

Rep.: Veţi contesta excluderea?

R.B.: Aşa cum v-am spus, nu este vorba de nicio excludere, dar dacă el dă tot timpul comunicate de astea, nu pot sta să-mi calce Bogdan Diaconu demnitatea în picioare. În prima fază, alături de ceilalţi colegi, îl vom contesta la Comisia de Etică şi Arbitraj, din care facem şi noi parte, iar dacă va continua cu mesajele astea cretine îl vom da în judecată, inclusiv eu. Am văzut că spune că biroul partidului de la Bucureşti a fost devastat, dar n-a spus că nu s-a plătit niciun leu pentru sediul ăla chiar dacă noi am trimis bani, cotizaţii la partid. Sediul Central al PRU este propus spre sigilare din cauza datoriilor. Erijându-se în preşedintele PRU după ce a fost demis, Bogdan Diaconu comite uzurpare de calităţi oficiale pe care nu le îndeplineşte. Ridicarea actelor de la sediul PRU a avut ca scop punerea lor la adăpost pentru a nu rămâne blocate în sediul central şi a fost făcută de membrii din conducerea PRU. 

Vizualizări: 856

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: