Dîrnu (USR): Nu pot să concep o alianţă cu oameni care s-au plimbat prin partide

 Sergiu Dîrnu, reprezentantul Uniunii Salvaţi România (USR) Gorj, a declarat miercuri că exclude orice alianţă cu PMP, PNL sau PRU în vederea câștigării primăriei Târgu Jiu. Dîrnu şi-a explicat poziţia prin faptul că nu poate să se alieze cu oameni care de-a lungul vremii doar s-au plimbat de la un partid la altul.

 Rep.: Luaţi în calcul o alianţă cu celelalte partide de dreapta din Gorj?

Sergiu Dîrnu: Tot ce pot să spun este că USR va avea candidat propriu și nu are de gând să facă nicio alianţă cu niciun fel de partid, așa cum am spus și în campania electorală, rămânem consecvenţi pe această linie. În legătură cu declaraţia domnului Romanescu, ce pot să spun, dă semne de slăbiciune și în fond nu știu în ce măsură dumnealui ar fi un reprezentant veritabil și capabil al dreptei.

 Rep.: De ce aveți aceste îndoieli, de ce nu-l susţineţi pe Marcel Romanescu?

S.D.: Nu s-a pus niciodată problema de o asemenea discuţie. Tot respectul pentru dumnealui ca persoană, dar nu a existat niciun fel de discuţie și nici nu va exista niciun fel de discuţie pe această temă, în ceea ce ne priveşte. Noi vom desemna un candidat propriu, care va veni din afara actualei clase politice, practic va fi o persoană capabilă şi competentă, spunem noi, şi care va putea să strângă voturile electoratului.

 Rep.: Nu credeți că ați fi o forță dacă s-ar uni toate partidele de dreapta?

S.D.: Nu se pune problema. USR se diferențiază, se distanțează de modul cum vedem noi politica la momentul actual. Nu pot să concep o alianță cu oameni care de-a lungul anilor s-au plimbat dintr-un partid în altul. Domnul Vâlceanu, de exemplu, a fost în PSD, apoi în PNL. Toate partidele, din punctul meu de vedere, au în cadrul lor, mai ales la Gorj, numeroși oameni care s-au plimbat dintr-o parte în alta. Nu-i văd ca reprezentanţi, ca oameni de dreapta. Mi se pare greu de crezut că un om care la un moment dat a fost de stânga, se transformă așa peste noapte în om de dreapta. 

Vizualizări: 401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: